Flere virksomheder tilbyder børnepasning på lukkedage

Det kan være svært at få børnepasningen til at gå op mellem jul og nytår.

Foto: Johan Gadegaard. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Og det er også et problem for de virksomheder, der har travlt op til årsskiftet og skal bruge mange hænder.

Derfor hyrer virksomheder nu private pædagoger, som kan passe medarbejdernes børn, skriver DR P4 København.

Det gælder blandt andet IT-virksomheden Atea i Ballerup. I disse dage er 120 børn i julepasning, siger HR-chef Annette Otto:

- Det giver vores medarbejdere en mulighed for at komme på arbejde uden at skulle stresse over at finde pasning hos for eksempel bedsteforældre. Og så har børnene også en mulighed for at se, hvor mor og far arbejder henne, og det synes de er rigtig sjovt, siger hun til DR P4 København.

Pasningen har fordele for både medarbejdere og arbejdsgiver, siger Annette Otto:

- Det betyder, at vi kan få lukket året rigtig godt og få løst de sidste opgaver. Det betyder også, at vores medarbejdere synes, at det er et dejligt sted at arbejde.

For Thomas Lindegaard, der arbejder hos Atea, betyder pasningen, at hverdagen er lettere at få til at gå op:

- Vi er fri for at belaste vores bedsteforældre, det er ikke altid at de har mulighed for at passe. Både min kone og jeg på arbejde mellem jul og nytår, så det er dejligt også at kunne have børnene med også, siger han til DR P4 København.

Og der er flere og flere virksomheder, der tilbyder børnepasning, når de ikke kan undvære medarbejderne. Det oplever man hos Pædagogisk Vikarbureau, fortæller direktør Morten Berg:

- Interessen for løsninger i forbindelse med skoleferier er steget, det må vi sige. Det spænder vidt fra advokat-, produktions- og shippingvirksomheder, siger han til DR P4 København.