Flere topfolk på særlig skatteordning

Tidligere topchef for Københavns Lufthavne, Brian Petersen, arbejdede under forskerskatteordningen.

Hvis Carsten Stendevad beslutter sig til at flytte til Danmark under forskerskatteordningen, bliver han ikke den første topchef, der vælger den attraktive ordning.

Berlingske kunne for et par år siden oplyse, at den nu fratrådte lufthavnschef, Brian Petersen, blev ansat hos Københavns Lufthavne under forskerskatteordningen, da han vendte hjem fra et job hos Procter & Gamble i udlandet. Han forklarede dengang, at det høje danske skatteniveau gjorde det for dyrt for ham og familien at sige ja til jobbet i Danmark, hvis ikke han kom under forskerskatteordningen.

Andre topchefer på ordningen var i 2010 Lundbecks topchef Ulf Arne Wiinberg, som sommeren 2008 forlod et topjob i den amerikanske medicinalgigant Wyeth efter mange års ophold i udlandet for at sætte sig i chefstolen hos Lundbeck. Wiinberg tjente i 2009 ti millioner kroner i årsløn.

Også GN Store Nords to tidligere hollandske topchefer, Michel van der Wallen og Antonius Bouten, som hver især var administrerende direktør i GN Store Nord i et par år, var ansat under forskerordningen, indtil de vendte hjem til Holland. Begge tjente i størrelsesordenen 10-11 millioner kroner om året.

En af de topchefer, som faldt uden for ordningen, er Carlsbergs administrerende direktør, Jørgen Buhl Rasmussen. Han kom til Carlsberg fra et job hos Gillette i England, men en dansk bestyrelsespost i Torm betød, at han ikke faldt ind under ordningen.

Skatterabat eller ej det betød ikke noget for Jørgen Buhl Rasmussen: »Jeg gik efter jobbet i Carlsberg, og det havde ingen betydning, om jeg kom under forskerskatteordningen,« forklarede han Berlingske for et par år siden.