Flere milliardærer end nogensinde

For 25. gang har Forbes offentliggjort listen over verdens rigeste. Aldrig har der været så mange milliardærer, og aldrig har de været rigere.

Foto: GREG WOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbes' lister over verdens rigeste holder sølvbryllup med to rekorder. Antallet af milliardærer har aldrig været større og aldrig har de været rigere.

Velkommen til Kliplev. En lille sønderjyst flække midt mellem Aabenraa og Flensborg. Indbyggertal: 1.210 personer. Det er nøjagtig det samme som Forbes' liste. Forestil dig nu, at indbyggerne i Kliplev på bankbøgerne har stående, hvad der svarer til Tyskland og Australiens nationalprodukter lagt sammen. For det har de 1.210 milliardærer på Forbes' liste nemlig tilsammen. 24.180 mia. kroner alt i alt.Pudsigt nok er Tyskland et af de få lande, der har fået færre milliardærer siden sidste år. Omvendt har BRIK-landene - Brasilien, Rusland, Indien og Kina - leveret ikke mindre end 108 af de 214 nye navne på listen. Dermed er hver fjerde på listen fra et BRIK-land. For fem år siden var det blot hver tiende.

Carlos på toppen

Som sidste år er det den mexicanske tele-mogul Carlos Slim Helu, der fører an i toppen. Og Carlos Slim Hedu har haft et godt år, viser listen. Siden sidste år er hans formue vokset med 110 mia. kroner. Nu er han god for 397 mia. kroner. Dermed har han fået endnu mere luft ned til listens nummer to: Bill Gates, der "blot" har 301 mia. kroner at rutte med.

Se web-TV: BRIK-landene har fået flere milliardærer

Bill Gates' formue voksede med 16,1 mia. kroner siden sidste år. Det samme gjorde Warren Buffet på tredjepladsen. Han er nu god for 267 mia. kroner.

Hvor er Hr. Møller?

Tre danskere har fundet vej til Forbes' liste over megarige. Det drejer sig om Kjeld Kirk Kristiansen (Lego), der med sine 25,3 mia. kroner kommer ind på en 223. plads.

Næste dansker på listen finder vi på 304. pladsen. Her ligger dyne-kongen, Lars Larsen (Jysk), med sine 19,3 mia. kroner.Sidste dansker på listen er Niels Peter Louis-Hansen (Coloplast) på 692. pladsen med sine 9,7 mia. kroner.

Til gengæld er der ikke fundet plads til Arnold Mærsk McKinney Møller, der med sine 125 mia. kroner eller burde finde en plads omkring nummer 16 på listen.

Unge, digitale fremstormere

Blandt de nye på listen er en del unge, entreprenante computernørder. Mest profileret er nok Facebooks Mark Zuckerberg, hvis formue voksede med 238 procent til 74,2 mia. kroner. Det giver ham plads nummer 52.

Også Facebook-medstifterne Eduardo Severin og Dustin Moskovitz samt den Facebooks første præsident, Sean Parker, har fundet vej ind på listen.

Det samme har Mark Pincus, der med spillet Farmville, fik millioner af Facebook-brugere til at lege landmænd. Han er nu god for 5,4 mia. kroner, hvilket giver ham en delt sidsteplads.