Flere ældre starter egne virksomheder

I de seneste otte år er der sket en markant stigning i antallet af ældre lønmodtagere eller pensionister, der bliver selvstændige og starter egne virksomheder.

Foto: Modelfoto: IRIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det behøver ikke at betyde enden på arbejdslivet, når man når pensionsalderen. En ny undersøgelse fra Ældre Sagen viser, at der er sket en markant stigning i antallet af ældre lønmodtagere eller pensionister, som springer ud som selvstændige direktører for egne virksomheder, skriver Søndagsavisen.

Fra 2004 til 2012 er der sket en stigning på 33 procent i antallet af 60-64-årige, der starter egne virksomheder, mens stigningen for de 65-69-årige er på hele 67 procent, viser undersøgelsen, som Ældre Sagen har foretaget blandt 8.000 seniorer.

»I dag er antallet af ældre med højt uddannelsesniveau højere, og de ældre har mere overskud både fagligt og fysisk end for 15-20 år siden. De starter ofte en virksomhed af lyst. Ikke for at starte et stort forretningsimperium,« siger økonom i Ældre Sagen Peter Halkjær til Søndagsavisen.

Han mener, at undersøgelsen viser, at de ældre lønmodtagere og pensionister ikke er klar til at opgive arbejdsmarkedet, blot fordi alderen trykker.

»Det er en interessant udvikling, der gør op med det stereotype billede af en pensioneret 65-årig, der læner sig tilbage, når man har fået pensionsalderen eller har mistet sit arbejde i en høj alder,« siger Peter Halkjær.

I dag er 60.000 selvstændige erhvervsdrivende ifølge Ældre Sagen fyldt 60 år.