Flaskevand bliver kasseret

Flere og flere amerikanske restauranter vælger postevand frem for flasken

Det er noget miljøsvineri at fragte en halv liter vand fra Frankrig til USA, når der er vand nok at finde begge steder. Derfor er flere og flere amerikanske restauranter begyndt at servere filtreret postevand og helt vælge de dyre flasker fra.

Hvert år forbruges 30 milliarder flasker af hvilke fire ud af fem lander ved siden af skraldespanden, skriver ABC News. Lægger man emballagen i en lige linje, vil det være nok til omkranse jordkloden 150 gange.

Producenterne af flaskevand tager til genmæle, og siger, at flaskevand hovedsageligt bliver valgt frem for læskedrikke på flaske, og ikke på den måde er konkurrent til postevandet. Der ud over understreges det fra producenternes side, at der tænkes i alternative koncepter med blandt andet flasker af biologisk nedbrydeligt materiale.

San Franciscos borgmester Gavin Newsom lader ikke til at være faldet for de gode koncepter. Sidste måned forbød han samtlige offentlige instanser at købe vand på flaske med den begrundelse, at det vil være godt for både miljø og skatteborgernes penge.

Kilde: ABC News