Firmaer køber egne fly for at undgå ventetid i lufthavnene

Tid er penge. Derfor vælger nogle firmaer i dag at købe privatfly for at komme hurtigere rundt i Europa: Derved kan de slippe for sikkerhedstjek og tidsspilde.

Generende ventetider i lufthavnene ved sikkerhedstjek eller ved aflyste flyafgange får nu flere velbeslåede erhvervsvirksomheder til at købe egne fly til deres højtlønnede medarbejdere.

Privatflyene er ikke underlagt de samme strikse regler for sikkerhedstjek som den kommercielle passagertrafik, og med egne fly kan topchefer måske nå fem-seks møder på en enkelt dag rundt i Europa og være hjemme samme aften.

Direktør Kristoffer Sundberg fra The Airplane Company oplyser, at hans selskab for øjeblikket har indgået kontrakt på salg af tre nye jetfly til danske virksomheder. Men flyene kan på grund af den store efterspørgsel først leveres i 2009-2012.

- Jeg vil skyde på, at markedet for private jetfly er steget med over 30 procent i år i forhold til 2006, og flyproducenterne har ordrebøgerne propfyldt de kommende år, siger Kristoffer Sundberg til Ritzau.

Gennem mange år var selskaber som Lego, Danfoss, Grundfos og A.P. Møller ret alene med egne jetfly på dansk grund. Men i dag ser flere større firmaer sig om efter dette alternativ.

/ritzau/