Findeløn skal sikre samarbejde

Væksthuschef afviser, at han mangler kunder.

Læs mere
Fold sammen
Væksthuset i Region Sjælland, der ligger i Vordingborg, afviser, at kundemangel skulle være årsagen til, at Væsthuset honorerer kommunernes erhvervskontorer med op til 4.000 kroner for at anvise virksomheder og  iværksættere, der vil modtage gratis rådgivning.

- Vi gør det for at sikre et bedre samspil mellem Væksthuset og kommunernes erhvervskontorer. Kommunernes erhvervskontorer er mange steder delvis privat finansierede. Derfor skal de også have kompenseret det arbejde, de gør med at opsøge og screene iværksættere, der har brug for at komme igennem et væsktforløb, siger Mads Krag.

Han oplyser, at 20 pct. af Væksthusets kunder anvises af de kommunale erhvervskontorer.

Læs også på ErhvervsBladet.dk:

Trelleborg-direktører rådgiver iværksættere

Iværksætter-koordinator i Ikast-Herning Erhvervsråd, Annette Bruhn, erkender, at rådet får honorarer af Væksthuset i Herning for at anvise iværksættere.

- Hos os er maksimumbeløbet 2.500 kroner og ikke 4.000 kroner, og det er sjældent vi får 2.500 kr. Vi gør et stort arbejde med at screene iværksættere. Mange af dem får senere konsulent-hjælp, og det er ofte fra konsulenter, som de selv vælger, så jeg kan ikke se noget galt i ordningen, siger Annette Bruhn.

Ordningen kritiseres af private konsulenter og af Dansk Industri, der mener, at det er uheldigt, at den ene offentlige myndighed betaler den anden for at finde kunder, der vil modtage gratis skatteryder-betalt vejledning.