Finansmand revser danskernes arbejdsmoral

Direktøren og Venstre-politikeren Lars-Christian Brask kritiserer danskerne for at gå mere op i frynsegoder end jobindhold.

Udlændinge overtager jobbene i Danmark, hvis ikke danskerne bliver mere passionerede omkring deres arbejde og gider at bruge mere end otte timer om dagen på det, siger finansmanden Lars-Christian Brask. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udlændinge overtager jobbene i Danmark, hvis ikke danskerne bliver mere passionerede omkring deres arbejde og gider at bruge mere end otte timer om dagen på det. 

Sådan lyder den kontante melding fra finansmanden Lars-Christian Brask, der i et interview med Jyllands-Posten i dag langer hårdt ud efter danskernes arbejdsmoral. Selv har han i mange år arbejdet for flere af de førende finansielle virksomheder i USA og Storbritannien og er i dag marketingsdirektør i Artha Kapitalforvaltning. Et karriereforløb, Lars-Christian Brask selv sammenligner med at have spillet på førsteholdet for Manchester United og Liverpool og Bayern-Munchen. Og alt for få danskere har lignende ambitioner, mener han. 

"Danskerne og især den yngre generation er forkælet og forvænt. De har i al for lang tid levet i et samfund, hvor de er blevet støttet og taget sig af uden at have mødt krav."

Han peger blandt andet på, at danskerne går mere op i fryns og pensionsforhold til en jobsamtale end selve arbejdsindholdet.

"Det er helt vildt, hvad jeg ser, når jeg interviewer folk, og det sker konstant i Danmark," siger Lars-Christian Brask.  

Ifølge den venstreorienterede tænketank, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, er finansmanden kritik dog ikke berettiget. Tænketanken mener, at regeringen allerede har gjort meget for at sikre, at flere kommer i arbejde.

"At sige danskerne er dovne er et forkert ordvalg. Men hvis vi gerne vil fremtidssikre vores samfund, kan der være fornuft i at kigge yderligere på arbejdsudbud og arbejdstid. Det er også det, vi ser med regeringens kontanthjælpsreform, efterlønsreformen og reformen på sygedagpengeområdet, det sker netop for at øge arbejdsudbuddet," siger cheføkonom Martin Madsen til epn.dk