Finansmagasin: Gates ikke længere verdens rigeste

Anerkendt mexicansk finansmagasin skriver nu, at den lokale tele- og industrikonge Carlos Slim er rigere end Bill Gates, hvis aktier ikke stiger ligeså meget i værdi som Slims.

Foto: LUIS ACOSTA
Sentido Comun (Sund fornuft Red.) er navnet på et anerkendt finansmagasin i Mexico. For små tre måneder siden skrev bladet, at den mexicanske rigmand Carlos Slim nu havde overhalet Microsoft-stifteren Bill Gates som verdens rigeste.

Den bed Forbes Magazine, som står bag den mest anerkendte kåring af verdens rigeste personer, ikke på, men de rykkede dog den mexicanske tele- og industrikonge op på en andenplads – på bekostning af de amerikanske superinvestor Warren Buffett.

Nu skriver Sentido Comun igen, at Bill Gates bør ”vippes af tronen” som verdens rigeste. Det skriver epn.dk.

Det mexicanske finansmagasin har regnet på værdien af henholdsvis Gates og Slims aktieformue, hvor de mener, at Slims aktieposter er steget så meget de seneste måneder, at han faktisk ganske overlegent er rykket forbi Bill Gates.

Slims største aktieposter, i bl.a. en televirksomhed og en bank, steg med henholdsvis 27, 20 og 11 pct. i værdi i årets andet kvartal, mens Bill Gates Microsoft-aktier måtte notere en mere beskeden fremgang på 5,7 pct. i andet kvartal.

Det får Sentido Comun til at konkludere, at Bill Gates efter første halvår i 2007 er god for en samlet personlig formue på 325 mia. kr., mens Slims formue nu er vokset til imponerende 372 mia. kr.

”Da jeg placerede Slim forrest for tre måneder siden, rykkede Forbes ham op på andenpladsen (på verdensranglisten) et par dage senere. Lad os se, om det samme sker igen,« siger Sentido Comúns chefredaktør til Reuters ifølge epn.dk.