Filmmand revolutionerer animation i Hollywood

Talent 100: Igen i år hylder vi 100 unge talenter fra alle hjørner af dansk erhvervsliv. Et af talenterne er 32-årige Jakob Balslev, medstifter og CEO, Rokoko

Jakob Balslev er medstifter af den danske animationsvirksomhed, Rokoko Animation, der leverer løsninger til den globale film- og spilindustri.  Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Rokoko

Kategori: Iværksætteri

Det lå ikke lige til højrebenet, at 32-årige Jakob Balslev skulle ende på en liste over landets største iværksættertalenter.

Han er nemlig uddannet fra Den Danske Filmskoles producerlinje med direkte kurs mod den danske filmindustri. Men en undren sendte ham ud på et vildt iværksættereventyr.

I dag bor Jakob Balslev i San Francisco og står bag det danske animationsfirma Rokoko Electronics, der har rejst 30 millioner kroner i venturekapital. Sammen med sine to medstiftere har han skabt en højteknologisk såkaldt »motion capture«-dragt, der gør det billigere og mere simpelt at animere menneskelige bevægelser. Ideen til Rokoko blev sået i forbindelse med hans afgangsprojekt på filmskolen.

»Det gik op for mig, hvor utroligt dyrt det var at arbejde med. Man har brug for et studie og en masse dyrt udstyr i form af særlige kameraer,« siger han.

Med små sensorer fra mobiltelefoner syet ind i en stofdragt har Rokoko ret forsimplet sagt skabt et helt filmstudie i dragten, hvor alle bevægelser bliver registreret og optaget. Det har den globale film- og spilindustri nu taget til sig.

»Ikke alene er det således lykkedes Jakob Balslev at skabe en virksomhed med en multimillion-dollarværdi. Samtidig har virksomhedens teknologi givet ikkeprofessionelle film- og spilskabere adgang til en kreativ teknologi, der kan overføre kroppens bevægelser til en digital, narrativ oplevelse,« begrunder Nikolai Johnsen, der er partner i KickAss Capital og blandt investorerne i Rokoko.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.