Film din jobansøgning

Er du ved at rive hårene ud af hovedet på dig selv, fordi du kløjes i ordene til din jobansøgning? Så har du nu muligheden for at lægge en digital video-ansøgning ind på jobportalen livejob.dk.

På torsdag åbner jobportalen livejob.dk, hvor virksomheder og jobansøgere kan finde hinanden via digitale videoklip.

Flere store virksomheder har vist interesse, fortæller Peter Hildebrandt, der sammen med Danni Tell står bag portalen.

Det gælder blandt andre TDC, SKAT, Ledernes Hovedorganisation og NCC.

"For en 'start-up'-virksomhed har vi haft rimelig meget kundekontakt. Jeg vil tro, det tiltrækker de 400 største virksomheder, som ønsker at brande sig på en bestemt måde," siger Peter Hildebrandt.

De to iværksættere har planer om at gå på det svenske marked om to måneder og derefter det europæiske marked.

"Vi har lavet en teknisk løsning, så hele systemet kan oversættes ret hurtigt. Udfordringen bliver at finde partnere i andre europæiske lande. Vi har haft besøg tre gange fra et firma i Hong Kong, der hedder Hong Kong Science and Technology Park, som har 15 års erfaring med det her," fortæller Peter Hildebrandt.

Foreløbig er en aftale med Nokia om at sponsorere videotelefoner kommet i hus, mens der stadig mangler de endelige tilkendegivelser fra de interesserede virksomheder, om de ønsker at lægge video-jobannoncer ud på portalen. Den største barriere bliver, at jobansøgningerne kan komme til at virke uprofessionelle.

"Barrieren er, at det kan komme til at se uprofessionelt ud. Men vi har den tekniske udvikling med os. De digitale medier bliver bedre og billigere. Det bliver spændende at se, om det mest bliver en platform for de unge - YouTube-generationen - eller om vi kan få dem over 35 med," siger Peter Hildebrandt.

Han har lavet en aftale med et professionelt kamerahold, der kan rykke ud i virksomhederne for at lave de videobaserede jobannoncer, mens jobansøgerne selv skal stå for optagelserne i begyndelsen.

"Vi har en kæmpe drøm om, at de, der ikke er så stærke tekstmæssigt, vil bruge videomediet, hvor de ikke er bundet af det skrevne ord. Ingen siger du skal sætte dig ned på en stol og sige 'daw'. Hvis du er kok, kan du få en ven til at filme dig, mens du laver mad og snakker. Eller du kan filme din tidligere chef, som fortæller om dig. Vi håber, at folk vil eksperimentere med det," siger Peter Hildebrandt.

Prisen for virksomhederne bliver omkring 50.000 kroner for ti jobannoncer, mens det er gratis for jobansøgerne.