Feriehuse er fyldt af tyske gæster

De danske feriehuse oplever gyldne tider med kraftige stigninger i antallet af overnatninger. Det er særligt tyskerne, der fylder godt op i de danske feriehuse, mens danskerne selv falder fra.

I juni måned steg de tyske overnatninger i danske feriehuse med 169.000 overnatninger eller 19 procent i juni måned sammenlignet med juni sidste år. Samtidig faldt antallet af de danske overnatninger med 30.000 overnatninger svarende til et fald på ni procent.

I alt står tyskerne for to tredjedele af det samlede antal overnatninger på 1,6 millioner, viser nye tal fra Danmarks Statistik

Det er ikke kun i sommermånederne, at feriehusene oplever vækst i antallet af overnatninger. Fra januar til juni i år er antallet af overnatninger steget med seks procent i forhold til samme periode sidste år svarende til 5,3 millioner overnatninger.

De gyldne tider fortsætter. Per 30. juni er de fremtidige bookede hus-uger for resten af året steget med 10 procent sammenlignet med samme peridoe sidste år.

Og her har både danskerne, nordmændene og tyskerne en andel. danskerne har booket 13 procent flere ferieuger, mens tyskerne har booket syv procent flere. Nordmændende har derimod booket 25 mere end sidste år.