Fem gode grunde til at blive selvstændig

Når ledere skal forklare, hvorfor de overvejer at skifte en attraktiv ansættelseskontrakt med masser af fryns ud med et liv som selvstændig, er der fem grunde, der især springer i øjnene.

- Personlig udfordring (97 procent): Når ledere - især på topniveau - overvejer karriereskifte, er udsigten til et liv som virksomhedsejer ofte lige så attraktiv som at skifte til endnu et ansat lederjob.

- Herre i eget hus (94 procent) Efter en årrække, som næsthøjest placeret i en virksomhed, melder lysten sig til at bestemme selv. Slut med, at have en ejer, der blander sig og skyder ens gode idéer i sænk.

- Udsigt til at tjene flere penge (71 procent) Spiller en rolle for cirka 70 procent af de ledere, der overvejer at starte selv. Samtidig ser mange dog økonomien som det mest afskrækkende ved at starte selv. Der er nemlig ingen garanti for, at man opretholder sin direktørløn, når man bliver ejerleder.

- Dårlig ledelse i det nuværende job (53 procent) Det giver mere frihed at være ejer og leder. Man skal ikke hele tiden forholde sig til mærkelige beslutninger, som bliver truffet af ledere og ejere, der står over en selv. Og man har jo erfaring og viden nok til at træffe de rigtige beslutninger selv.

- Mangel på motivation i mit nuværende job (53 procent) Hverdagen som leder er blevet rutine. Der er ikke udfordring nok. Udsigten til at stå med hele ansvaret selv motiverer.

Kilde: Ledernes Hovedorganisation

Læs også på erhvervsbladet.dk: Chefer trætte af formynderi på jobbet