»Fejlansættelse af Kolding er bestyrelsens skyld«

Det var en fejl at ansætte Eivind Kolding, og fejlen er bestyrelsens, hvilket falder tilbage på formand Ole Andersen, mener eksperter.

Bestyrelsesformand Ole Andersen og daværende ordførende direktør Eivind Kolding fotograferet ved Danske Banks generalforsamling i Tivolis Kongrescenter den 27.marts 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Det var en fejl at ansætte Eivind Kolding som ordførende direktør i Danske Bank, og fejlen er bestyrelsens skyld. Sådan lyder den benhårde kritik fra flere eksperter i ledelse, som især retter sigtet mod formand Ole Andersen.

»Bestyrelsen lavede en fejlansættelse, da den ansatte Eivind Kolding. Bestyrelsen sagde, da den skulle ansætte den nye CEO, at bankindsigt ikke var nødvendigt. Men nu siger bestyrelsen pludselig, at bankindsigt er nødvendigt. Man skal rette pilen mod bestyrelsen og ikke mindst bestyrelsesformand Ole Andersen,« siger Flemming Poulfeldt, professor i ledelse ved Copenhagen Business School (CBS) til Jyllands-Posten.

Han mener, at bestyrelsen grundlæggende ikke har gjort sit arbejde godt nok.

»Jeg kritiserer Danske Banks bestyrelse for at have ansat den forkerte. Det er bestyrelsens opgave at sikre strategisk udvikling, at økonomien er i orden, og at ledelsen er den rette. Dette har bestyrelsen fejlet i ved at ansætte en direktør, der tilsyneladende ikke har indsigt i at drive bank. Boomerangen ryger tilbage i bestyrelsens egen lejr,« siger Flemming Poulfeldt, som bakkes op af sin kollega lektor Martin Jes Iversen, også fra CBS.

»Eivind Kolding var en fejlansættelse, det må man sige, når bestyrelsen så kort tid efter vender om. Der var i virkeligheden behov for en med bankkompetencer, Man undervurderede simpelthen forskellen mellem de markedsdynamikker og grundlæggende processer, der findes i shipping-branchen og i den finansielle sektor,« siger Martin Jes Iversen til Jyllands-Posten.

LÆS MERE