Fatal flugt fra finanskrisen

Briefing: Adolf Merckle, en af Tysklands rigeste mænd, holdt ikke til at se sit erhvervsimperium begynde at falde fra hinanden efter måneders gældsproblemer udløst af store tab på at spekulere i Volkswagen-aktier. Han tog sit eget liv.

Wilbur vil eje en bank
Wilbur Ross, amerikansk milliardær og storinvestor, der ynder at poste penge i konkurstruede virksomheder, bedyrer, at det kun er et spørgsmål om tid, før han også ejer en amerikansk bank. Og han ser gerne flere kapitalfonde overtage banker. Ross er i Danmark formentlig mest kendt som investor i det hedengangne B&W Skibsværft.

Stakkels millionærer

George Walper, chef for konsulentfirmaet Spectrem Group, føler for USA’s millionærer. Firmaet anslår i en ny rapport, at krisen har kostet millionærerne 30-40 procent af formuen, og det vækker bekymring. “Folk tænker måske pyt med millionærerne, men det er jo dem, der skal være med til at redde økonomien,” siger han til CNNMoney.

Forsvundet bankdirektør

Sonja Kohn, grundlægger af den østrigske Bank Medici, menes at være gået under jorden, efter at den østrigske stat har overtaget banken i kølvandet på Bernard Madoff-skandalen. Ifølge New York Times er russiske oligarker blandt de kun­der, som via banken har over 2 mia. dollar i klemme hos den amerikanske børssvindler. Frygter hun for sit liv?

Udvandrer i kattepine

Len Blavatnik, udvandret russisk milliardær, er nu i samme båd som mange krisetruede oligarker i hjemlandet. Blavatniks økonomi er truet, efter at den amerikanske del af LyondellBasell, verdens tredjestørste petrokemiske producent, er krakket. Blavatnik udvandrede til USA i 1978, men har skabt sin formue på gamle Sovjet-forbindelser. I dag anses han for den næstrigeste russer i USA, kun overgået af Google-grundlægger Sergey Brin.