Fast Company: Facebook bedst til innovation

Læs hvorfor Robert Safian, redaktør for magasinet Fast Company, har valgt Facebook som den mest innovative virksomhed i 2010.

Robert Safian, chefredaktør, Fast Company. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Facebook er verdens mest innovative virksomhed ifølge Fast Company, yndlingsmagasinet for dem, der hylder det progressive, kreative og innovative. Amazon, Google og Apple kommer ind på en delt anden plads. "Det var ganske enkelt ikke muligt at afgøre hvilken af de tre virksomheder der er mest innovativ, så de får lov at dele andenpladsen. Men Facebook valgte vi som nr. 1 på vores rangliste for 2010 over verdens mest innovative virksomheder, fordi virksomheden på et år er vokset fra 150 millioner til 350 millioner brugere, den er ekspanderet til en vifte af nye lande og har udviklet utallige nye og innovative services," siger Robert Safian, chefredaktør for Fast Company, der i et stort intrview med Berlingske Nyhedsmagasin udlægger vindertræk ved verdens hurtigste vækstmaskiner.

"De mest innovative virksomheder er bevidste om, at økonomisk hårde tider er gift for innovationen, fordi det bliver vanskeligere at finansiere nye ideer. Finanskrisen får mange ledere til at holde igen, selv om de burde få en masse ideer for at undgå at gå konkurs og i stedet udnytte situationen til at komme foran," Robert Safian. 

Hvorfor reagerer så mange ledere defensivt nu? 

"Frygt er en stærk følelse, som mange har svært ved at sætte sig ud over."

Læs Safians analyse af vindertrækkene i Berlingske Nyhedsmagasin 19. februar