Falcks udlandseventyr i modvind

Falck og topchef Allan Søgaard Larsens drømme om en hastig ekspansion uden for landets grænser er ramt af markant modgang på flere fronter.

Læs mere
Fold sammen

En gennemgang, som Finans har foretaget, viser således, at en lang række af den store servicekoncerns udlandseventyr enten kører med underskud eller bidrager meget sparsomt til virksomhedens samlede bundlinje.

Senest har Falck været tvunget til at nedskrive værdien af sit svenske opkøb S-Reg, der i 2010 blev købt for 181 mio. kr., med hele 150 mio. kr.

Falck-direktør Allan Søgaard Larsen erkender over for Finans, at han fortryder det fejlslagne opkøb af S-Reg, men han mener ikke, at koncernens strategi om ekspansion i udlandet kan betegnes som en fiasko.

- Vi har flere opkøb, hvor vi ikke synes, at vi har fået det, vi håbede på. Men vi har ikke andre, som vi har taget nedskrivninger på, siger Allan Søgaard Larsen og peger på, at Falck arbejder ud fra en langsigtet strategi, hvor udenlandske opkøb har fem år til at komme op i gear og levere tilfredsstillende til bundlinjen i koncernen.

TV: Hårdføre Vestager er ugens vinder - fyret Falck-boss er taber