Falck-chef vil fremme velfærdseksport

Servicevirksomheden forventer at øge sin omsætning fra 10 til 20 mia. kr. Allan Søgaard Larsen ser store muligheder i velfærdseksport, hvis regeringen tager fat op de nødvendige reformer.

Allan Søgaard-Larsen, direktør i Falck. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Danmark skal gøres mere konkurrencedygtigt, kræver det, at nogle af velfærdssamfundets strukturer laves om, mener koncernchef i Falck Allan Søgaard Larsen

“Vi skal have øget vores produktivitet, og det kan vi bl.a. gøre ved at udføre velfærdsydelserne på en anden måde. Jeg plejer at sige til politikere, at hvis en privat leverandør kan levere en velfærdsydelse lige så godt som en offentlig, så skal den udliciteres. Ikke kun, hvis den private kan gøre det bedre. Det skal den, fordi der med udliciteringen opstår en forretning, som kan ekspandere uden for Danmark og skabe indtægter til det danske samfund,” siger Falck-chefen til Berlingske Business Magasin.

Det ærgrer ham som topchef i Falck og tidligere ansat i den offentlige sektor i Danmark, at der generelt ikke kan skabes større vækst med udgangspunkt i Danmark. ”Når vi skal have en kontrakt i USA, er det en stor fordel, at vi kan henvise til, hvordan ambulancekørsel i Danmark fungerer med det offentlige som partner. Vi har brug for den type referencer. Men vi har også brug for mange flere servicevirksomheder i Danmark som vores, mener Falck-chefen.

Flere reformer

Selv arbejder han på at få Falck til at vokse globalt, og han forventer, at virksomhedens omsætning øges fra 10 til 20 millirder kr. inden for de næste fem-otte år.

Allan Søgaard Larsen, der er udpeget af regeringen til at sidde i en tænketank om velfærd og erhvervsøkonomi, peger bl.a. på, at de store reformer i Tyskland, Hartz-reformerne, som har gjort Tyskland konkurrencedygtig, blev gennemført af en socialdemokratisk regering. Han håber, at også den nuværende regering kan holde fast i reformsporet.

”Rent intellektuelt forstår topfolk i regeringen problemet. Jeg gentager det i alle sammenhænge, hvor jeg har mulighed for det. Om der så også kan leveres, det er en helt anden sag.

Læs hele interviewet med Falck-topchefen i Berlingske Business Magasin torsdag 20. september 2012.