Fagbevægelse presser Enhedslisten: Slå til nu

Fagbosser råder i kraftige vendinger Enhedslisten til at indgå en finanslovsaftale med regeringen.

ARKIVFOTO af Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen og Stine Brix (tv), der ankommer til forhandlinger med regeringen om finansloven i Finansministeriet onsdag d. 20. november, 2013- - Enhedslisten er søndag eftermiddag d.24.november 2013 igen til forhandlinger i Finansministeriet ang Finansloven 2014. (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hvis regeringen må ende med at lave finanslov med oppositionen eller ligefrem udskrive valg, vil det være til dyb skade for fagbevægelsen, der med regeringens nuværende udspil har udsigt til nogle markante forbedringer. 

Derfor bør støttepartiet holde op med at hænge sig i detaljer om minimumsrettigheder til ældre og i stedet slå til en aftale, lyder det fra flere fagforeningsformænd. 

"Jeg synes, der ligger mange gode ting i den her finanslov. Det vigtigste er fradragsretten for faglige kontingenter, som vi nu kan få genindført og en bedre indsats mod social dumping. Hvis det her ender med en blå finanslov, så har Enhedslisten fejlet historisk og givet køb på den danske model til fordel for nogle detailkrav," siger Claus Jensen, formand for Dansk Metal.Også de offentlige ansatte mener, at Enhedslisten bør slå til nu.

"Det er klart, at der foregår et spil mellem regeringen og Enhedslisten, sådan er politik jo. Men jeg synes, der er utrolig mange positive ting i den her aftale. For os handler det især om, at regeringen tilfører flere penge til jobrotation, som ellers så ud til at blive beskåret. Se nu at få lukket den aftale og lad os komme videre, så vi kan få skabt vækst og arbejdspladser," siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF. 

Hun blandt andet peger på, at regeringen skal videre med at implementere den tillidsreform for de offentlige ansatte, som parterne aftale tidligere på året. 
 
"Vi har mange ting, som venter på at vi kommer i arbejdstøjet," siger hun.

I weekenden udtrykte også HK og 3F utilfredshed med, at Enhedslisten endnu ikke har sagt ja til regeringens tilbud.
 
Berlingske arbejder på at få en kommentar fra LO.