Et visionært lederidol

Talent 100: Thomas Hagelund Helsgaun, 35 år, Managing Director, Mærsk Training

Foto: Pr-foto:

Kategori: Ledere

Man kan godt lære en gammel hund nye trick. Det har den tidligere kaptajn i Forsvaret Thomas Helsgaun vist i sin tid hos A.P. Møller - Mærsk.

»Den gamle forretningsmodel har det svært. Hvis man holder fast i en gammel strategi, så kommer man ikke fremad,« siger Thomas Helsgaun.

I sin tid i Forsvaret lærte han, hvad holdånd betyder, og hvordan man får det bedste frem i sine medarbejdere. Den strategi har Thomas Helsgaun ført videre i sit civile virke. Samtidig har det været vigtigt for ham at få Mærsk Gruppen med på at tænke i nye baner.

»Min indgang til det har været, at vi i stedet for at spare investerer i vores medarbejdere. Vi skal løse organisationen op, så ledelsen ikke bliver en flaskehals. Vi skal være detaljeorienterede, men vi skal også være dem, der er visionære og finder nye markeder,« siger han.

Thomas Helsgauns tidligere chef, COO i APM Terminals Per Bøch Andersen, kalder ham et lederidol og siger:

»Jeg har kendt mange ledere, men jeg har aldrig set nogen med Thomas' kompetencer. Han er lykkedes med at lede i paradokset mellem tradition og transformation. Han har en unik evne til på kort tid at samle, inspirere og engagere en hel organisation, så alle får lyst til at følge ham.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.