Erik Damgaards mislykkede polterabend

Erik Damgaards bror og venner var dybt bekymrede for hans plan om at gifte sig med Anni Fønsby. Det fremgår af Berlingske-journalisten Birgitte Erhardtsens bog, "Erik Damgaard - rigdommens pris", der udkommer 12. november. Læs et uddrag her.

Erik Damgaard, der blev milliardær på salget af Navision til Microsoft. Her med sin Anni Fønsby Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere blev i begyndelsen af 2008 konfronteret med rygter, der kædede Fønsby sammen med bordeldrift, narko og rockere. Brylluppet skal forhindres, men én af vennerne afslører planerne. Erik Damgaard bliver rasende og arrangerer en ny polterabend for »de sande venner«.

Lidt betuttede kantede de indbudte gæster sig ind gennem butikken med svulmende, kromskinnende motorcykler. Mødet for Eriks sande venner skulle holdes på kontoret oven over forretningen Ehlers performance i Valby. Her samledes en otte-ti mand. De fleste af dem var Erik Damgaards og Anni Fønsbys nye fælles venner – det vil sige i høj grad hendes gamle venner, herunder hendes tidligere kæreste. Flere af dem var motorcykelentusiaster, bikertyper i læderjakker.

Se også: Erik og Annis pragtpalæ

Blandt omgangskredsen fra Erik Damgaards gamle liv var kun den tidligere Damgaard Data-kollega Bo Nielsson og Peter Forchhammer fra Milliardærklubben inviteret. Stemningen var hyggelig nok, og der blev serveret kolde breezers, mens mændene diskuterede, hvordan Erik Damgaards polterabend skulle foregå. Der var masser af gode forslag – et af dem var at flyve den kommende gom til Sardinien, hvor de så skulle køre ræs med store motorcykler.

Et stykke tid inden var et tilsvarende arrangement løbet af stablen i et lokale oven over Café Victor i det indre København. På dette møde, hvor Erik Damgaards polterabend oprindelig skulle arrangeres, var de fleste af Erik Damgaards gamle venner samlet til en god middag, herunder Mark Szigethy, Lars Gansler og Aldo Petersen, Damgaards tidligere nabo Jeppe Hedaa, broren, Preben Damgaard, restauratørvennen Tommy Petersen og Bo Nielsson.

Egentlig var det bemærkelsesværdigt, at Aldo Petersen var med. Han havde på forhånd fortalt Erik Damgaard, at han ikke ville deltage i brylluppet. Ligesom flere andre fra den nære vennekreds var Aldo Petersen bekymret for Anni Fønsbys erhvervsaktiviteter.

Se billeder fra Erik Damgaards liv her

Aldo Petersen havde adskillige gange opfordret Erik Damgaard til at vælge Pretty Woman-modellen og gøre en anstændig kvinde ud af Anni Fønsby. Det ville få de fleste til at tilgive eller glemme hendes fortid.

»Hvorfor stikker du hende ikke nogle millioner og beder hende om at lægge fortiden bag sig,« spurgte han.

Men der var flere af deltagerne, der var bekymrede. De kom ikke kun for at planlægge polterabend, de kom også for at diskutere Erik Damgaards beslutning om at gifte sig med Anni Fønsby.

Ud over Aldo Petersen var også Lars Gansler og Tommy Petersen på det seneste blevet konfronteret med mange rygter om Anni Fønsbys aktiviteter og omgangskreds, og mødet udviklede sig derfor anderledes end planlagt.

Alle havde fokus på at finde »sandheden« om Anni Fønsby.

LÆS MERE I BERLINGSKE BUSINESS SØNDAG