Erfaren byggemand til M2

Erfaring. Torben Østergaard er ansat som teknisk direktør i byggefirmaet M2, hvor han leder 17 medarbejdere.

Det er en mand med 20 års erfaring i byggebranchen, det fremadstormende byggefirma M2 har ansat som teknisk direktør. Dermed har Torben Østergaard fået det overordnede ansvar for M2s tekniske aktiviteter og er blevet leder for 17 medarbejdere, som arbejder indenfor fem forskellige ansvarsområder.

Torben Østergaard er uddannet bygningsingeniør fra Århus Teknikum og har på HD-studiet ved Handelshøjskolen i Århus fulgt fagene organisationsanalyse, strategi og ledelse. Han var ansat i NCC Construction Danmark A/S fra 1990 til 1996 og igen fra 1999 til 2004. I årene i NCC Construction var Torben Østergaard afdelingschef og projektdirektør og var involveret i mange forskellige opgaver inden for totalentreprise og hovedentreprise samt personaleledelse. Derudover deltog han i forskellige koncernstrategigrupper i NCC inden for partnering. Han har været ansat i entreprenørselskabet Hoffmann A/S i to omgange som projektleder og projektchef i sammenlagt syv år.

Torben Østergaard har også været medejer og adm. direktør for et mindre ingeniørfirma og et byggefirma i et par år. Men på grund af tab på to byggesager blev det nødvendigt at lukke byggefirmaet Probyg Totalentreprise A/S, Århus, der beskæftigede sig med renovering af byejendomme.Hvad skal du lave i M2?

- Jeg har det overordnede ansvar inden for vores byggeaktiviteter. Det inkluderer blandt andet at føre M2s overordnede mål om "skabelse af visionær arkitektur" ud i virkeligheden. Desuden er jeg leder for 17 dygtige medarbejdere, som arbejder med projektledelse, entrepriseledelse, new business og indretning. Den rolle, jeg har i M2, opfylder mit ønske om at arbejde med mennesker, ledelse og udvikling mod fælles mål.Hvordan fik du jobbet ?

- Efter at have været ansat en kort periode hos E. Pihl & Søn henvendte M2 sig til mig, og den mulighed kunne jeg ikke sige nej til.Torben Østergaard, 47 år, er gift og har tre børn. Familien bor i Risskov. Fritiden tilbringes sammen med familien, og når der er tid til det, deltager han gerne i et slag tennis, spiller golf, går på jagt eller fisker.

M2 er en landsdækkende byggevirksomhed med hovedsæde i Århus og en afdeling i København. Virksomheden har 42 medarbejdere og er kendt for at udbyde sommerhuse og helårshuse, der er tegnet af kendte arkitektfirmaer som CEBRA, schmidt hammer lassen, 3XN, Arkitektfirmaet C. F. Møller, Dorte Mandrup Arkitekter og Bjarke Ingels Group. I samarbejde med dem har M2 skabt mere end 20 arkitekttegnede huse, sommerhuse og rækkehuse til priser, der matcher traditionelle huse.

MT Højgaard er fast samarbejdspartner ved opførelse af husene. M2s igangværende aktiviteter og projektportefølje løber op i mere end 1,6 mia. kr. Keops, der udvikler og investerer i ejendomme, købte for nogle måneder siden 60 procent af M2. Keops overtog aktiver, som en passiv investor ejede. M2s adm. direktør og stifter, Jesper Øhlenschlæger, ejer cirka 32 procent af virksomheden, mens byggefirmaets bestyrelsesformand Jens Heimburger har en mindre aktiepost.