»En større præstation at gennemføre et maraton end at levere et godt kvartalsregnskab«

Topchefen i forsikringskæmpen Gjensidige, Kim Rud-Petersen, er en passioneret maratonløber. Han ser flere ligheder mellem kampen mod uret og kampen for toplinjen.

Koncernchef i Gjensidige Kim Rud-Petersen træner til maraton, når han holder fri og gør meget ud af at holde fokus og tage passende forholdsregler. Nøjagtig som han gør i sit job. Foto: Mads Nissen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kim Rud-Petersen gjorde alt det, han ikke måtte. Tog til Tokyo med en skade og uden løbesko og besluttede sig for at løbe det sidste af verdens seks mest prestigefyldte maraton. Købte nye løbesko og gennemførte de over 42 kilometer på en bund af smertestillende piller. Målstregen blev krydset på over fem timer – langt over den personlige rekordtid på tre timer og 19 minutter. Alligevel var resultatet en personlig triumf. For løb handler om vilje og dedikation og passer dermed godt til en erhvervsleder som ham.

Hvilke ligheder er der mellem at træne op til – og gennemføre – et maraton og at lede en virksomhed?

»Det er det lange, seje træk. Du sætter dig et mål, lægger en strategi og skal være dedikeret og fokuseret. Du styrer selv din træning, og det er dig alene, der skal tage ansvaret,« siger han.

»Jeg arbejder i et forsikringsselskab, og der har vi meget fokus på risikostyring og at kunne identificere de risici, der er. Det samme gælder vel også i løb, hvor det handler om at tage sine forholdsregler, passe sit program, ikke overtræne og så videre.«Føler du samme glæde ved at gennemføre et maraton, som hvis du for eksempel når dit mål for et kvartalsresultat?

»Jeg synes næsten, det er en større præstation at gennemføre et maraton end at levere et godt kvartalsregnskab. Men når man er i en børsnoteret virksomhed, drejer det sig jo også om kvartal til kvartal. Selvfølgelig er der lighedspunkter, og begge ting giver en stor tilfredsstillelse. I forhold til løb er det næsten en større udfordring at komme helskindet igennem træningsprogrammet end at gennemføre maratonløbet i sig selv.«

Hvad kan du bruge løbet til i dit arbejde?

»Det giver mere overskud og et ekstra gear i hverdagen. Mit næste maraton i november går fra Nice til Cannes, og der har jeg udfordret hele min direktørgruppe. De er på et træningsprogram, og det er fantastisk at se, hvor meget de er rykket. Der er en anden energi, en anden gejst, og det er vigtigt at udstråle det over for medarbejderne,« siger han.

»Jeg kan lade tankerne få frit løb. Det er et frirum, men det er altid godt at tage en problemstilling med ud på turen. Man tænker lidt mere frit og kreativt.«Men kan der ikke gå tid fra arbejdet, når det ikke kun er jobbet, men også træningen, der skal passes?

»Løb er meget nemt at tilpasse til en travl hverdag, men det er klart, at jo tættere du kommer på selve løbet, desto mere fylder det i hverdagen. Men i forhold til triatlon er det her ingenting. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan folk kan fokusere på en ironman, hvis de både har karriere og familie. Det må gå ud over noget, hvis man både skal nå at løbe, svømme og cykle ved siden af.«