En privat verdensmand

Mærsk Oils danske leder er engelsk. Det i sig selv er atypisk. Den rejsende brite har altid haft sine rødder i olieindustrien.

Britiske Mark Wallace er landechef for Maersk Oil i Danmark. Foto: Medvind Fotografi Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mark Wallace er landechef for Maersk Oils danske forretning. Atypisk for ham er, at han er englænder. De tidligere landechefter for de danske forretninger har været danskere. A.P. Møller - Mærsk står i spidsen, når Dansk Undergrunds Consortium (DUC) investerer mere end 4,5 mia. kr. i Nordsøen. Investeringerne skal skaffe 50 millioner ekstra tønder olie over de næste 30 år.

Mark Wallace har hovedsagligt arbejdet i olie- og gasindustrien. Før han kom til Danmark, har han blandt andet arbejdet i Kasakhstan.

Her fik han indsigt i forskellene mellem onshore og offshore operationer. Han har nået sin post ved at levere resultater. Han har stor teknisk indsigt og er både i stand til at gå i detaljer, men kan også zoome ud og se det store perspektiv.

Der findes mange forskellige ledertyper. Der er de ledertyper, som sidder på kontoret og uddeler opgaver.

Sådan er Mark Wallace ifølge en nær medarbejder ikke. Han er behagelig at arbejde for. Han giver frihed til sine ansatte, og han er den type leder, som hellere coacher end giver ordrer. Han giver folk plads. Han uddeler ikke opgaver, fordi han ikke selv har lyst til at tage sig af dem. Han tager med andre ord det sure med det søde.

Både privat og som leder er han en empatisk mand. Selv om han har en stor teknisk indsigt, formår han at behandle både direkte og indirekte medarbejdere ordentligt.

På den måde er han god til at få det bedste ud af folk. Han er meget vidende. Ikke kun inden for sit eget felt, men også på andre områder. Det gør, at han altid har en anden måde at se på tingene og er god til at søge alternativer. Selv om han er uden for sit eget felt, vil han altid være i stand til at stille de rigtige spørgsmål, så han er sikret, at alle forholdene er afdækket, før han skal tage en beslutning.

Det er et stort ansvar at sikre, at olieforretningen producerer sikkert for både Danmark og DUC-partnerne. Det er derfor ikke et hvilket som helst lederjob, Mark Wallace har sig. Maersk Oil skal levere et væsentligt bidrag til, at Danmark fortsat kan være selvforsynende med olie og gas, samtidig med at produktionerne skal være driftsikre.

Mark Wallace nyder de mange muligheder og udfordringer i jobbet. Den danske del af Nordsøen er stadig fyldt med potentiale, men der er også udfordringer forbundet med at indvinde fra tætte kalkfelter. Ikke mindst på den teknologiske side. Mange af felterne er modne, hvilket kræver, at der konstant skal findes effektive metoder til at fastholde og maksimere produktionen. Samtidig med at projekterne skal udvikles, skal nye projekter også igangsættes. Derfor er der nok at se til for den britiske Maersk Oils-leder.

Arbejdet i den danske afdeling kombinerer alle aspekter af Maersk Oil-virksomheden. Derfor kræves der altid opmærksomhed med hensyn til produktion, modning af nye projekter og fornyelse af ideer til efterforskning.

Mark Wallace er en meget privat person. Han taler meget gerne om sit arbejde, men privatlivet holder han helst for sig selv. I sin fritid holder han meget af at rejse. Sidste år gik turen til Peru, hvor han blandt andet så Machu Picchu og Cuzco.

Han er gift og er bosat i Esbjerg-området, hvor han også har sit kontor i Maersk Oil. Han er uddannet kemiingenør med en master i petroleum engineering. Blandt de mest særlige oplevelser i sin nuværende stilling var, nævner Mark Wallace, da han besøgte Dan Bravo, som er det første olieanlæg i den danske Nordsø. Fejringen af 40 års olieproduktion i Danmark er også blandt de positive oplevelser for Mark Wallace.