En motorbåd til 12 millioner, tak

Markedet for nysalg af både er ikke det samme som før krisen - men det går fint og fornuftigt fremad hos Tempo Bådsalg. Brugte både er faldet 25 procent i pris.

Tempo Bådsalg har blandt andet stået for salget af Stein Baggers yacht Fold sammen
Læs mere
En ny motorbåd til 12 millioner kroner og en stor sejlbåd til over fem millioner kroner. Det er dyre både, som er blandt den gode håndfuld nye både, som Tempo Bådsalg i Ishøj har solgt i år.

Firmaets salgschef, Martin Hansen, er ikke hemmelighedsfuld omkring selskabets nysalg af både.

- Markedet er ikke det samme, som det har været. Men det går fint og fornuftigt fremad. Vi har solgt en god håndfuld nye både i år og er egentlig positivt overrasket over, hvor godt det er gået efter krisen, siger Martin Hansen.

Bådbranchen er ikke forpligtet til at føre statistik over salget af nye både, men hos Tempo vil man gerne sætte tal på.

Salgschefen lægger ikke skjul på, at en af årsagerne til, at det er gået rimelig godt, er, at selskabet tager brugte både i bytte.

- Det er en hæmsko for salget af nye både, hvis vi ikke gør det. Så det har vi ingen problemer med, siger Martin Hansen.

Sidste år solgte selskabet 204 brugte både - og det er mere end forventet.

Indehaver af Reese Marin i Aabenraa, Henrik Reese, vil ikke ud med tal for sit salg af nye både:

- Det går ikke så hurtigt, som vi kunne ønske. Salget af nye både er halveret i forhold 2007 og 2008. Der er meget stille, kunderne er afventende, og bankerne er ikke så villige til at låne penge ud.

Til gengæld går salget af brugte både rimelig godt. Priserne for brugte både er ifølge Reese i gennemsnit faldet med 25 procent.

- Under højkonjunkturen blev der oversolgt nye både, og det er årsagen til, at der nu er rigtig mange gode brugte både på markedet. Salget af brugte både går betydeligt bedre, siger Henrik Reese.

/ritzau/