En mand af el, vind og skurvogne

Hele livet har Michael Hannibal beskæftiget sig med el og vind. I jollen, skurvognen og hjørnekontoret. I dag lever han af at tæmme begge naturkræfter som direktør for Siemens’ offshore division.

Michael Hannibal er uddannet både elektriker og ingeniør, hvilket gør at han også taler samme sprog som arbejderen i skurvognen og har en evne til at vade ind i folk med træsko på. Foto: Ole Jensen/Demotix/Corbis Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Havet er den nye slagmark for de store vindproducenters allerstørste maskiner, og indtil videre har der kun været én hersker: Siemens Wind Power med danske Michael Hannibal i spidsen for havvind.

Han er lige så hjemmevant i hjørnekontoret som i skurvognen, og så har han formået at kombinere sine hobbys med sin karriere i en grad, der må gøre mangen en industrimand slemt misundelig.

Den 45-årige Hannibals liv er blevet formet af to naturkræfter: Vinden og elektriciteten. Som ung var han konkurrencesejler, og folkeskolen og gymnasiet blev tilrettelagt sådan, at der var masser af tid til passionen for sejlads. En passion, hvis grundelementer stadig driver ham.

»Jeg har en passion for vind, der kommer af mit konkurrencegen. Som sejler vil du have det bedste ud af vinden, og du vil have det bedste ud af bølgerne og ud af naturen. Og det er egentlig den passion, jeg har fået lov til at leve ud med offshore,« siger Michael Hannibal.

Det andet element, der har præget Michael Hannibal, er elektriciteten, som han stadig har tæt inde på livet. Hele vejen gennem gymnasiet arbejdede en ung Michael Hannibal som elektriker, og med huen på hovedet valgte han at gå i lære som elektriker.

»Jeg har egentlig altid villet være ingeniør. Men jeg er så meget fra den jyske muld, at jeg synes, det var bedst at have en håndværkeruddannelse først,« siger Michael Hannibal.

Baggrunden som ingeniør og elektriker kan Siemens-direktøren stadig bruge. Som ingeniør kan han udfordre visse grene af vindmøllekæmpens udviklingsarbejde, men elektrikerbaggrunden kan bruges til noget mere jordnært:

»Når du er ude ved møllerne, kan du tale sproget, dér tales der. Du kan forklare, hvad vores udfordringer er, fordi du selv har siddet i skurvognen,« siger Hannibal.

Det er måske dér, at en kollega beskriver direktøren som et mere end flinkt menneske, som man aldrig ser sur. Han har en evne til at vade ind i folk med træsko på for at bruge en kliché.

Privat bor Michael Hannibal i Østjylland, hvor Siemens’ hovedkontor for offshore også ligger. Han er gift med sin gymnasiekæreste, som han har tre børn på 21, 19 og 17 sammen med. Børnene er blevet skolet i, hvordan man tæmmer bølgerne, og når den overskydende energi skal brændes af, så hopper Michael Hannibal på sin mountainbike.