En lille smule angst er vejen til succes

For lidt og for meget vil ødelægge din karriere – den rette dosis angst kan sende dig til tops.

Den rette mængde angst udløser dit fulde potentiale. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Succesfulde ledere forvalter deres angst perfekt . Det rette spændingsniveau udløser enorme ressourcer, både indeni chefen selv og i den organisation, han eller hun står i spidsen for: Angsten frigiver den energi, der kendetegner god ledelse, og som skaber vækst og succes.

Det skriver psykologen og coachen Robert H. Rosen i et indlæg i New York Times i anledning af den snarlige udgivelse af hans bog “Just Enough Anxiety”.

For meget angst fører til negative tanker og en tendens til at modarbejde forandringer, mens for lidt kan lede til eftergivenhed, handlingslammelse og dårlig udnyttelse af ens potentiale, skriver Rosen.

Den lille, afmålte uro er til gengæld ofte det, der får lederen til at springe ud i nye, positive beslutninger. Sommerfuglene i maven kan være det, der får os til at tackle svære udfordringer konstruktivt og få det bedste ud af en foranderlig verden. Den rette dosis angst kombineret med en positiv attitude får dig til at yde dit allerbedste – til gavn for dig selv og for virksomheden.

Robert H. Rosen sammenligner det med, når man skal lære et barn at cykle:

Barnet er lidt angst for det nye, du er angst for at barnet skal falde – det lykkes først at beherske cyklen, når forælderen giver slip, mens barnet skal undgå at kaste sig ud i afgrunden og alligevel turde tage styringen.

Dét og meget andet kan fremkalde angst. Men det skal altså til, for at man udnytter sit potentiale.