En leder af natur og intuition

Talent 100: Andreas Weilby, 35, COO, Spektrum Fondsmæglerselskab A/S

Andreas Weilby Fold sammen
Læs mere

Kategori: Økonomi og finans

Der findes ledere, som tillærer sig det at være en god leder. Så findes der ledere, hvor det kommer i takt med, at de bliver mere erfarne. Og så er der dem, til hvem det kommer naturligt.

Andreas Weilby hører til i den sidste kategori, hvis du spørger den tidligere AP Pension-topchef Søren Dal Thomsen, der nu er CEO i Spektrum Fondsmæglerselskab, hvor Andreas Weilby er direktør.

»Han hviler utroligt meget i sig selv, han har tillid til sine medarbejdere, som bliver hørt, men i sidste ende er der én, der skal træffe en beslutning, og det gør han,« siger Søren Dal Thomsen.

Andreas Weilby beskriver sig selv som den, der skal have en finger med i det hele uden at lave det hele.

Beskedent siger han, at det vist kræver et niveau for at være med og fremhæver sit engagement og motivation - både i det daglige arbejde og i forhold til ledelse.

»Jeg har læst nogle bøger om ledelse og synes, jeg er blevet klogere, men jeg har en naturlig intuition i forhold til, hvad der får medarbejdere til at rykke sig og rent faktisk synes, at det er fedt at arbejde efter kl. 18 med et stort smil på læben,« siger Andreas Weilby.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.