En god video næste værktøj i jobsøgning

Hos DJØF er man ikke i tvivl om, at optagelse af en video kan blive det næste krav, jobansøgere bliver stillet overfor.

LinkedIn-karriereprofil på nettet. Fold sammen
Læs mere

De sociale medier LinkedIn, Facebook og Twitter er de nye nøgleværktøjer, når danskerne skal søge efter nyt job, men udviklingen er langtfra slut her. Digitale interview optaget via ens tablet eller smartphone kan være næste skud på stammen.

Det kan være den endelige vej væk fra ansøgninger med et CV printet ud på papir og fremsendt i en konvolut.

Endnu findes det ikke herhjemme, men konsulentfirmaet Moment Professionals er på vej til at lancere det. Ansøgerne bliver bedt om at svare på nogle spørgsmål, som de efterfølgende besvarer via et digitalt interview.Derved kan arbejdsgiverne hurtigt se den enkeltes attitude, kropssprog og betoning. Det kan virksomhederne bruge til at afgøre, hvem de vil tage ind til samtale, og hvem de ikke vil.


Business unit director Christina Bornhøft fra Moment Professionals understreger, at det ikke bliver interviewet i sig selv, der skal afgøre, hvem der får en given stilling. Den er blot et af flere pejlemærker, der kan bruges sammen med de sociale medier.

»Det kommer nok til at tage lidt tid, inden det for alvor bliver udbredt herhjemme. Der sidder mange ældre kræfter i virksomhederne og bestemmer, men hvis de vil have fat i de gode medarbejdere, bliver det afgørende at bruge nogle af de nye metoder i processen,« siger Christina Bornhøft..-.

Hos DJØF er man ikke i tvivl om, at man vil se mere af den slags i fremtiden. Chefkonsulent i DJØF Lykke Fehmerling understreger, at det vil stille nye krav til jobansøgerne.

»Det er vigtigt for dig, som bliver bedt om at filme dig selv, at du fremstår professionelt og viser, hvilke værdier du bibringer i en arbejdsmæssig sammenhæng. Definer for dig selv, hvad du godt vil efterlade af arbejdsmæssige indtryk med filmen, og få derefter en anden person i dit netværk til at se film-sekvensen igennem,« siger Lykke Fehmerling, der samtidig fremhæver, at jobansøgeren skal være sikker på, at den filmsekvens, vedkommende fremsender, hænger sammen med det billede, man giver af sig selv på diverse sociale medier såsom LinkedIn og Twitter.