»En god leder får andre til at vokse«

Miriam Igelsø Hvidt, HR-direktør i TDC, giver sit bud på vigtige lederegenskaber i 2015.

Miriam Igelsø Hvidt, HR-direktør i TDC, PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er det vigtigste for dig ledelsesmæssigt i 2015?

TDC er altid i udvikling, og her i starten af 2015 lancerer vi vores opdaterede strategiplan frem til 2017 »TDC+«. Den største ledelsesmæssige opgave i TDC er at få denne plan godt på sporet, men hvis jeg skal pege på et enkeltområde, er det ekstremt vigtigt, at arbejdet med kundeoplevelsen er øverst på den ledelsesmæssige agenda.

Hvilke ændringer ser du i forhold til tidligere?

Finanskrisen har selvfølgelig sat sit præg på de fleste virksomheder, og i en periode har kompetencer i forhold til stram styring/kontrol nok været meget i fokus, mens der har været lidt mindre fokus på forretningsudvikling med længere sigte. Det ændrer sig nok nu, selv om kontrol og effektivitet altid vil være i højsædet i en virksomhed som TDC. Hvis man ser på de meget mere fundamentale kompetencer, mener jeg fortsat, at autentiske og troværdige ledere, der formår at få andre til at vokse og realisere deres potentiale i arbejdet for at nå fælles mål, til enhver tid vil være succesfulde og efterspurgte.

Er du enig i påstanden om, at en leder fungerer mere som coach og facilitator end tidligere?

Jeg tænker ikke, at man som leder er mere facilitator end tidligere, men som leder er det vigtigt at kunne rydde sten af vejen og få sit team til at arbejde sammen. Også når det kræver, at nogle bøjer lidt af. Det er for mig dog mindst lige så vigtigt, at man som leder er i stand til at sætte retningen og gøre det attraktivt at følge den. Jeg har lidt et mantra om, at der er meget bedre energi i at ville end i at skulle. De bedste ledere kan formidle mål og retning på en sådan måde til deres medarbejdere, så de ønsker at være med og bidrage positivt i stedet for at bidrage, fordi de skal. Af samme grund er jeg ikke ret glad for »den brændende platform« som ledelsesinstrument uden for krisesituationer.