En fjerdedel får job efter dagpengeperiode

Kun 13.000 ud af de 48.000 danskere, som har mistet retten til dagpenge siden stramningen af dagpengereglerne, har fået job. Regeringen henviser til, at de har nedsat en dagpengekommission, mens Enhedslisten efterlyser akut handling.

Nye tal ødelægger teorien om, at flere kommer i arbejde, hvis man presser dem hårdere, siger direktøren for A-Kassernes Samvirke, Verner Sand Kirk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun lidt over en fjerdedel af de 48.000 arbejdsløse, som har mistet retten til dagpenge, siden de strammere dagpengeregler trådte i kraft i 2013, har fået et arbejde. En ny opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser nemlig, at kun 13.000 i dag er i job.

Det skriver Avisen.dk.

De nye tal ødelægger teorien om, at flere kommer i arbejde, hvis man presser dem hårdere, siger direktøren for A-Kassernes Samvirke, Verner Sand Kirk.

»Det er et bedrøveligt lavt tal. Beskæftigelsesandelen er ringere end før dagpengereformen. Før stramningerne var der kun et par tusinde, som ikke kom i job før udløbet af dagpenge,« siger han til avisen.dk.

I 2010 vedtog Radikale Venstre og Dansk Folkeparti sammen med den borgerlige regering en halvering af dagpengeperioden fra fire til to år og en fordobling af genoptjeningsretten.

Ole Hækkerup (S), Socialdemokraternes politiske ordfører, er enig i, at kortere dagpengeperiode ikke presser flere i arbejde.

»Vi er stadig på vej til at arbejde os ud af den økonomiske krise. Og det er først og fremmest fordi, at der er færre job nu, end der var før den økonomiske krise, at vi har så mange ledige,« siger han og henviser til, at regeringen har nedsat en dagpengekommission, som skal se på mulighederne for en ny dagpengereform.

Men planerne om en ny reform hjælper ikke de 35.000 mennesker, som er røget ud af dagpengeperioden, siger Enhedslisten, som kalder på akut handling.

»Vi har ikke brug for alle de her midlertidige og ikke særligt vellykkede lappeløsninger. Der er brug for en permanent løsning på dagpengeproblemet, og der er absolut ingen grund til at sylte problemet i en kommission,« siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (EL).