Elitetræneren holder lørdag fri til familien og havearbejde

Den kommende erhvervselite holder Per Holten-Andersen »på dupperne« i det daglige virke som rektor for CBS.

Per Holten-Andersen, rektor ved CBS, har ifølge kolleger »en sikker hånd på rattet«. Arkivfoto: Mads Nissen
Læs mere
Fold sammen

De studerende er en krævende kundegruppe, der konstant har uddannelsesinstitutionen under lup.

»Vi er under evig observation. Det er elitestuderende, vi uddanner på CBS. Den holder mig konstant på dupperne som leder,« siger Per Holten-Andersen.

Han blev i 2012 hevet ind som rektor fra en stilling som dekan ved Det Biovidenskabelige Institut på Københavns Universitet for bl.a. at rette op på CBS’ økonomi. I oktober i år blev hans kontrakt forlænget til 2020.

»Jeg vil gøre det, der er rigtigt for institutionen. Det er ikke nødvendigvis det, der er populært. De rigtige beslutninger er dem, der er rigtige på langt sigt,« siger Per Holten-Andersen og understreger, at det kan give bølgeskvulp på kort sigt.

Den holdning hos rektoren genkender Ole Helmersen, der er professor og tillidsmand på CBS. Han påpeger, at Per Holten-Andersen kom til CBS efter en turbulent periode under den tidligere ledelse, og at han måtte varsle fyringsrunder for at rette op på økonomien.

Det gav et hak i de ansattes tillid til ledelsen.

Den tillid er endnu ikke fuldstændigt genskabt, siger Ole Helmersen, men tilføjer:

»Han er en sikker hånd til at styre rattet. De ansatte ved, hvor de har ham, og han er nem at få i dialog.«

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Når Per Holten-Andersen skal pege på én svaghed ved sig selv, nævner han, at han bruger for meget tid på arbejde. Det har konsekvenser både for familien og for arbejdet.

Derfor er lørdag svoren fridag, uanset hvad der brænder på i uddannelsesinstitutionen. Det er ifølge Per Holten-Andersen et basalt princip, at lørdag ikke er dedikeret til de mange tusinde studerende på CBS. Den er derimod afsat til familien og have­arbejde, hvor han kløver brænde og luger ukrudt.

Klare prioriteter har især været vigtige, når også hustruen går op i sit arbejde. Det har helt konkret betydet, at lange udlandsferier og mange ture i operaen eller biografen er fravalgt.

»Det har en pris for familielivet, når man arbejder meget,« siger Per Holten-Andersen, der understreger, at motivation er en drivkraft, der giver energi. Så kan han nedprioritere andre behov som f.eks. søvn. For når rektoren arbejder med noget, der er sjovt, kan han blive ved i lang tid.

»Jeg har i mange år ikke sovet voldsomt meget,« siger Per Holten-Andersen.

Derfor understreger elitetræneren over for de studerende på CBS, at mindst 50 procent af deres arbejdsdage – hvad end det er på studiet eller på arbejdsmarkedet – skal være sjove.