Elever og SF kræver handling

Eleverne på erhvervsskolerne kræver handling fra undervisningsministeren for at sikre flere praktikpladser, især inden for byggeriet. SF skubber også på.

Læs mere
Fold sammen
Eleverne på erhvervsskolerne er foruroligede over udviklingen, når det gælder praktikpladser. Især inden for byggeriet går antallet af praktikaftaler stærkt tilbage, mens ansøgertallet stiger. Nu kræver de handling fra undervisningsminister Bertel Haarder (V) - og det samme gør SF i Folketinget.

Praktiktallene for november viser en stigning på fem procent i antallet af pladssøgende unge. Men inden for byggeriet alene har der det sidste år været et fald i antallet af aftaler på 19 procent og en stigning i antallet af søgende på 10 procent.

- Det skriger til himlen, at vi står med hele ungdomsårgange, der bliver ladt i stikken. Som elever kræver vi politisk handling. Vi kræver fuld uddannelsesgaranti. Skolepraktikken må og skal indføres uden forbehold omgående, siger Jonathan Simmel, formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation.

Eleverne får fuld opbakning i Folketinget fra SF, der allerede har haft ministeren i samråd om praktiksituationen. Dog uden større held, idet ministeren indtil videre blot vil holde området under særligt opsyn.

- Det er stærkt utilfredsstillende, for vi risikerer at tabe mange unge. Det er for sent først at reagere, når man er nede på bunden af det hul, som bliver gravet for øjeblikket, siger Karsten Hønge, SF-ordfører for erhvervsuddannelserne.

/ritzau/