Eksperter anbefaler Rylberg som formand

Eksperter mener, at et valg af Eric Rylberg som bestyrelsesformand i Keops ville skabe ro om virksomheden. Det har Keops imidlertid ingen planer om.

Mens rygterne svirrer i ejendomsbranchen om Eric Rylbergs position og fremtid i Keops, mener flere eksperter, at det ville være en god løsning for Keops, hvis Eric Rylberg indtrådte som ny bestyrelsesformand i virksomheden ved den kommende generalforsamling.

Men det er der ifølge Keops ingen planer om.

»Det ville være positivt for Keops, hvis Eric Rylberg satte sig i formandsstolen«, siger professor i corporate governance Steen Thomsen fra Handelshøjskolen i København.

Steen Thomsen tog i sidste uge del i kritikken i dagbladet Børsen af Keops' kommunikationsmæssige håndtering af Eric Rylbergs ændrede rolle i virksomheden. Samtidig vurderede han, at Keops ledelseskraft var svækket med Rylbergs nye konsulentlignende rolle i virksomheden.

Nu siger han til Berlingske Business, at det ville indfri offentlighedens forventninger til Eric Rylbergs rolle i den overordnede ledelse i Keops, hvis han indtrådte som formand for bestyrelsen.

Og ny bestyrelsesformand skal Keops formentlig have.

Som et led i den oprydning i virksomheden, som er sat i gang efter Eric Rylbergs og Karsten Poulsens tiltræden, meddelte virksomheden for nylig, at hovedaktionæren og koncernchefen Ole Vagner trådte ud af bestyrelsen. Det samme gjorde selskabets bestyrelsesformand, ejendomsadvokaten Finn Hasselriis. Begge fratrædelser skete med henvisning til gængse regler for god corporate governance.

Ved generalforsamlingen den 26. januar skal der vælges to eller tre nye medlemmer til Keops bestyrelse, og indtil da er Jørgen Basso Larsen konstitueret som midlertidig formand.

Keops kommunikationschef Susanne Lindø kan endnu ikke oplyse, hvem Keops vil foreslå som nye til bestyrelsen på den kommende generalforsamling.

»Men det har altså ikke noget på sig, at vi skulle være på vej til at sætte Rylberg op som kandidat. Og han er heller ikke på vej ud ad nogen bagdør,« siger hun.