Eksperten: Udnyt jeres forspring

First Mover. Michael Moesgaard fra Erhvervs- Bladet.dk’s vækstpanel roser Noise Limit for dets innovative kølere til computere, men opfordrer firmaet til hurtigst muligt at komme ud på markedet.

Via ny og innovativ teknologi vil det nordsjællandske firma Noise Limit erobre markedet for cpu-kølere til alverdens hjemmecomputere.

Men de skal skynde sig, for ellers vil konkurrenter i lavtlønslande snuppe firmaets forspring, før de nogensinde har nydt godt af det.

Det mener CBB-stifteren Michael Moesgaard fra ErhvervsBladet.dk’s vækst- panel. Han hæfter sig ved, at firmaet skal kommercialisere sine kølere hurtigst muligt.

»Markedet er benhårdt, og der er masser af virksomheder i eksempelvis Taiwan, der står på spring for at konsolidere deres i forvejen stærke position på markedet for pc-kølere. Derfor gælder det for Noise Limit om at få produktet på markedet så hurtigt som muligt,« siger Michael Moesgaard.

Markedsføringen halterHan mener samtidig, at firmaet med fordel kunne flytte produktionen af kølerne mod øst. I øjeblikket bliver de nemlig fremstillet i Frankrig, men ifølge Michael Moesgaard vil det på sigt være en langt bedre forretning at flytte produktionen til eksempelvis Kina.

Innovativ teknologi til trods, så har Noise Limit desværre ikke formået at markedsføre sig særlig godt på sin opfindelse.

Den er nemlig stærkt energibesparende, og det bør virksomheden ifølge Michael Moesgaard i langt højere grad gøre opmærksom på.

Svært at håndhæve»Med hensyn til brandet er potentialet slet ikke blevet udfoldet. Køleren støjer mindre og sparer energi og i forlængelse af den grønne bølge, vi ser lige nu, skal firmaet være langt bedre til at kommunikere de budskaber ud,« siger Michael Moes- gaard, der samtidig advarer Noise Limits indehavere mod at blive forblændet af, at de er ved at få patenteret deres teknologi. Ifølge ham kræver det nemlig store ressourcer at håndhæve patentet, især fordi de fleste konkurrenter har til huse på den anden side af kloden.