Eivind Kolding skal skrive en ny industripolitik

For første gang siden afskedigelsen fra Danske Bank, påtager den tidligere bankdirektør Eivind Kolding sig en ny opgave i erhvervslivet. Han bliver formand for et Advisory Board under kapitalfonden Axcel.

Eivind Kolding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eivind Kolding forlod Danske Bank i 16. september 2013 stemplet som en udygtig bankdirektør. Nu træder han tilbage på scenen i dansk erhvervsliv som formand for en Advisory Board i tænketanken Axcelfuture, der hører under kapitalfonden Axcel. Kolding skal stå i spidsen for en gruppe, der skal levere et bud på en ny industripolitik, der skal sikre et bedre investeringsklima i Danmark.

Gennem de seneste ti år har Danmark oplevet Gennem 10 år har Danmark oplevet en alt for svag udvikling i erhvervsinvesteringerne. Det har svækket jobskabelsen, produktiviteten og virksomhedernes konkurrenceevne.

Ifølge Axcelfuture holder landets største virksomheder hånden under investeringer og beskæftigelse, mens der er et markant fravær af små og mellemstore virksomheder, der investerer og udvikler sig.

Axcelfuture er en forening, der er stiftet af investeringsmedarbejderne i Axcel. De har skudt et større millionbeløb ind i projektet. Tidligere har Axcelfuture bl.a. afdækket, at dansk erhvervsliv har et investeringsgab på ca. 50 mia. kr., og foreningen har undervejs stillet en række forslag, der kan forbedre investeringsklimaet til gavn for især små og mellemstore danske virksomheder.

"Der er masser at tage fat på,” siger Eivind Kolding, som skal aflevere forslag til en bedre industripolitik i marts 2014.

Med i den gruppe, Eivind Kolding skal lede, er adm. direktør Bjarne Graven, FiH, bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussen, Tryg, tidligere Nykredit-direktør Peter Engberg Jensen, formand for PensionsDanmark og tidligere formand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, adm. direktør for Velux, Jørgen Tang-Jensen, professor Peter Møllgaard, CBS, tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen og ledende partner Ulla Brockenhuus Shack fra Seed Capital.

”Axcelfuture er et spændende initiativ, som jeg ser frem til at bidrage til. Vi har nu samlet et Advisory Board med bred kompetence, og der er allerede kommet nye og gode perspektiver og synspunkter på bordet, som vi ser frem til at arbejde videre med. Målet er at fremlægge en række brugbare forslag til, hvad der kan øge investeringerne i Danmark og dermed styrke beskæftigelsen,” siger Eivind Kolding.

Gruppen skal komme med svar på, hvordan Danmark kan øge incitamenterne til at skyde egenkapital ind i navnlig mindre og mellemstore virksomheder.

”Vi ved, at der ikke er mangel på kapital i Danmark, men at mange mindre virksomheder ikke er så solide, som de burde være. Om det er fordi, der ikke er nok interesse for at investere i dem, eller om de på grund af de eksisterende rammebetingelser ikke kan opbygge tilstrækkelig kapital, er et af de spørgsmål, vi gerne vil have belyst. Det handler ikke kun om lovgivning, men lige så meget om, at alle gode kræfter i Danmark slutter op om denne dagsorden,” siger Eivind Kolding, som mener, at Danmark har et massivt potentiale, som kan forløses, men det kræver, at vi finder nye veje.