Dyne-Larsen debuterer blandt verdens rige

Tre danskere har fundet vej til listen over verdens rigeste. Dyne-Larsen er debutant i det rige selskab.

Her ses Lars Larsen i samtale med dronning Margrethe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre danskere har fundet vej til listen over verdens absolut rigeste mennesker. Adgangsbilletten til det rige selskab er en formue på minimum én milliard i dollar, og det er danske Lars Larsen - bedre kendt som dyne-Larsen - god for.

Lars Larsen debuterer på plads nummer 304 med en formue, der gjort op til 3,6 milliarder dollar. Men det er tilsyneladende ikke noget, der optager den sindige forretningsmand særlig meget.

Han har i hvert fald ingen kommentarer til placeringen, siger kommunikationschefen i Jysk, Jonas Schrøder, som dog bekræfter, at det er første gang, Dyne-Larsen er med på Forbes liste.

På listen over verdens rigeste, som hvert år gøres op af det amerikanske magasin Forbes, er den højst placerede dansker Legos Kjeld Kirk Kristiansen på en 223. plads med en formue på 4,7 milliarder dollar.

Sidste dansker på listen er Niels Peter Louis-Hansen med firmaet Coloplast, der fremstiller sygeplejeartikler. Han ligger nummer 692 med en formue på 1,8 milliarder dollar.

Danmarks formentligt rigeste mand, 97-årige Mærsk Mc-Kinney Møller, optræder ikke på listen over verdens rigeste, selvom hans personlige formue formentligt uden problemer kunne give adgang til det selskab.

Det hænger sammen med den måde, selskabet A.P. Møller-Mærsk er skruet sammen på, lyder det rederiets hovedkvarter på Esplanaden i København.

- Private formuer er ikke offentlige i Danmark, og Forbes har formentligt vanskeligt ved at gennemskue det danske fondssystem, siger Lars-Erik Brenøe, direktør i A.P. Møller-Mærsk og Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent.

I øvrigt er der ingen der ved, hvor stor skibsrederens personlige formue er, oplyser Lars-Erik Brenøe.

/ritzau/