Dubai har nu verdens højeste bygning

Mere end 512 meter rager højhuset Burj Dubai op i luften. Bygherren vil ikke oplyse, hvor højt det skal ende med at blive. Bygning på 1,2 kilometer under planlægning.

Dubai Tårnet - eller Burj Dubai på det lokale tungemål - er nu officielt verdens højeste bygning.

Lørdag meddelte bygherren, at kontor- og boligtårnet er nået op over 512,1 meter, og dermed overhaler det højhuset Taipei 101 i Taiwan. CN Tower i Toronto i Canada er med sine 553 meter stadig højest, men ifølge sagkundskaben på området regnes tårnet ikke for en rigtig bygning.

Når Burj Dubai står færdigt om to år, vil det være verdens højeste menneskeskabte konstruktion med en højde på mellem 818 og 940 meter. Bygherren vil ikke fortælle, præcist hvor højt huset skal ende med at blive, men antallet af etageknapper i elevatoren bliver på mellem 164 og 184.

Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung står bag byggeriet, som fra starten er en kæmpesucces: De omkring 700 lejligheder i tårnet blev solgt på mindre end en time.

Dubais drømme om storhed standser ikke her: En anden bygherre planlægger at opføre et endnu højere højhus på Dubai Citys havnefront. Al Burj - eller bare Tårnet - skal efter de foreløbige meldinger rage hele 1,2 kilometer op over jorden. Klodens hidtil højeste, menneskabte bygning var Warszawas radiomast, som indtil den kollapsede i 1991 var verdens højeste konstruktion med en højde på 646 meter.