Du spilder din tid på arbejdet

Næsten to timer af arbejdsdagen går med alt muligt andet end arbejde, viser en undersøgelse blandt 2.000 amerikanske medarbejdere

Arbejdsdisciplinen stiger med alderen, hvis man skal tro en undersøgelse blandt 2.000 amerikanske medarbejdere fordelt på alle niveauer.

I gennemsnit vurderede folk i 20’erne, at de brugte 2,1 timer på andre ting end selve jobbet ud af en arbejdsdag på 8,5 time. Medarbejderne i 30’erne vurderede, at de brugte 1,9 time på andet end selve jobbet, mens medarbejderne i 40’erne vurderede, at det var knap halvanden time.

”Ældre ansatte har typisk en meget stærk arbejdsmoral,” siger Bill Coleman, der er chef for www.salary.com, som står bag undersøgelsen til erhvervsbladet Magazine Inc.

Men det handler ikke om, at de unge er dovne.

De yngre medarbejdere er vant til multi-tasking og mange afbrydelser, når de skal lave noget. Hvis de ikke hele tiden får feedback på deres arbejde, begynder de at kede sig og foretage sig andre ting. De stiller større krav til jobbet, mener Bill Colemann.

Den største tidsrøver på jobbet er at bruge internettet til ting, der ikke er arbejdsrelaterede, at tale privat med kolleger og ordne private gøremål som at bestille tid hos lægen, skriver Magazine Inc.

Når op mod to timer går med den slags, er det primært fordi medarbejderne ikke synes, jobbet er udfordrerne nok, arbejdsdagen er for lang, eller de har ikke nok at lave, ifølge undersøgelsen.

Dog behøver det ikke at være et problem, at medarbejderne ikke bestiller noget i virksomhedens tjeneste 100 procent af tiden, mener Bill Colemann.

”Ja, du ordner personlige ting i arbejdstiden, men du arbejder også i din fritid,” siger han til Magazine Inc.