DSV-topchef indtager førstepladsen i direktørrating

Der ses mere kritisk på de danske topchefer, mens den klare kommunikation belønnes.

Topchef i DSV, Jens Bjørn Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Derfor indtager speditionsvirksomheden DSV's administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, den absolutte førsteplads i dette års udgave af Økonomisk Ugebrevs direktørrating.

»Det, jeg godt kan lide, er, at han kommunikerer i klartekst. Der er ikke så mange hemmeligheder og svinkeærinder. Analytikere får svar på spørgsmålene og bliver taget seriøst. Når direktører svarer klart, viser det, at de tænker i samme baner som investorerne, og så har de fat i den lange ende«, siger Frans Høyer, aktieanalytiker i Jyske Bank, til Økonomisk Ugebrev.

Jens Bjørn Andersen skubber dermed Novo Nordisk-topchefen, Lars Rebien Søren, af pinden, og medicinalvirksomhedens direktør lander nu på en andenplads i årets rating, der er baseret på karakterer fra 26 aktieanalytikere og porteføljemanagere.

Anders Runevad, der er topchef i vindmøllevirksomheden Vestas, kommer ind på en tredjeplads, mens Royal Unibrews topchef Henrik Brandt lander på en fjerdeplads og bliver fremhævet for sin klare og konsistente kommunikation. Det er første gang, at de to direktører ender blandt top fem, og sidste år lå de på henholdsvis en tiende- og en sjetteplads. Det sidste medlem af top fem er Lars Rasmussen, der er direktør i Coloplast.

Kåre Schultz er den bedste nye topchef

Blandt de nye topchefer belønnes Kåre Schultz, der sidste år satte sig i chefstolen hos Lundbeck, også for sin klare kommunikation og lander på en samlet syvendeplads.

»Kåre Schultz virker meget fair, men også meget direkte i sin kommunikation. Han har nogle klare holdninger, og han pakker dem ikke ind. Så man får et ganske klart billede af, hvad han mener om selskabet, markedspladsen, konkurrerende midler og så videre«, siger Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank, til Økonomisk Ugebrev.

Generelt har nye direktører det sværere i direktørratingen.

Carlsbergs nye direktør, Cees't Hart, debuterer på en pæn 18.-plads, mens Pernille Erenbjerg, der er ny administrerende direktør i TDC, indtager en 29.-plads.