DSB får kommerciel direktør fra Carlsberg

Mogens Jønck hedder manden, der i en nyoprettet stilling i direktionen skal "videreudvikle DSBs kunde- og servicefokus" og vinde flere budrunder på togkørsel.

Mogens Jønck fra Carlsberg bliver medlem af DSBs koncernledelse i en ny stilling som et led i den reorganisering af DSBs topledelse, som startede efter udnævnelsen af Søren Eriksen som administrerende direktør tidligere på året, skriver DSB i en pressemeddelelse.

"Med et netop vundet Øresundsudbud og en eventuelt forestående privatisering vil DSB afsøge en række nye forretningsområder og udvikle tilbud, som gør det endnu mere attraktivt for danskerne at bruge toget. Herudover vil den kommercielle tilgang øge DSBs muligheder for at vinde flere udbud uden for Danmarks grænser," hedder det.

Mogens Jønck er 54 år og kommer fra en stilling som administrerende direktør for Carlsberg i Malaysia. Mogens Jønck har tidligere været administrerende direktør i Kilroy Travels International og direktør i Carlsberg Danmark.

"Kunderne vil opleve flere tilbud - og på sigt skal Mogens Jønck være med til at sikre, at DSB leverer bedre kvalitet og bliver endnu mere kommerciel sammenlignet med konkurrenter herhjemme og i udlandet," siger DSB-chef Søren Eriksen i forbindelse med udnævnelsen.