Dropper bøder for skjulte arbejdsskader

Selv om flere end 500 arbejdsskader hvert år bliver holdt skjult, udsteder politiet færre end to bøder om året til de firmaer, der bliver afsløret i at skjule arbejdsulykker.

Det skriver Fagbladet 3F. Det på trods af, at Arbejdsskadestyrelsen hvert år behandler flere end 500 sager om arbejdsskader efter ulykker, der ikke er blevet anmeldt inden et år, som de skal ifølge loven. Det viser en opgørelse, Arbejdsskadestyrelsen har foretaget for Fagbladet 3F.

Ifølge chef i Arbejdsskadestyrelsen Merete Roos er et af problemerne, at sagerne bliver forældet to år efter, ulykken er sket.

- Det, der typisk sker, er, at der går rigtig lang tid, før Arbejdsskadestyrelsen bliver bekendt med ulykken, og i nogle tilfælde går der længere end to år. Og i de tilfælde sender vi ikke sagen i forhold til politiet, for vi ved, det ikke fører til resultat, siger Merete Roos.

- Der er ingen retfærdighed i det her system. Arbejdsgiverne har sjusket og sjasket, og tilbage står vores medlemmer og har ofte mistet deres job og fået en alvorlig arbejdsskade, siger Palle Larsen, chef for arbejdsmiljø i 3F.