Drop den hellige moderrolle

Hvis en kvinde ønsker at gøre karriere, mens hun har små børn, bør hun tænke sig godt om, inden hun vælger faren.

Den reelle ligestilling starter i hjemmet, derfor gælder de om at have en mand, det ikke ligger fjernt at tag barns første sygedag.

Hvordan undgår man fælden med evig dårlig samvittighed over både børn og job? Giv mere ansvar til manden. Måske er det ok, at børnene én gang om ugen spiser pizza foran DVD’en.

Køb dig fra rengøring og indkøb og afhentning af børn, lad være med at påtage dig flere opgaver, end du kan overkomme og drop ambitionerne om at have en figur som en topmodel, bage småkager, have en portion hjemmelavet fiskefond i fryseren og se alle teaterstykker i Gasværket.

Og videre: Kagen til klassens time behøver ikke at være hjemmebagt. Børnenes tøj behøver ikke at matche. Længden af din barsel bestemmer du selv.

Udfordringen med børn og familie er særlig stor for karrierekvinder, fordi de oftest vælger en mand, hvis arbejde er mindst lige så betydningsfuld som hendes eget. En dobbelt-karriere-familie kræver vilje og samarbejde.

Men så kan man måske håbe på, at den nye tids trofæ-kone ikke længere er en ung, blond bimbo, men derimod en succesfuld, professionel karrierekvinde. At komme på Berlingske Nyhedsmagasins liste over de ti mest indflydelsesrige power couples er der ikke så lidt status i – uanset at alle naturligvis benægter det!

Respektér hierarkiet – gå aldrig udenom din chef!
Æd chefens urimeligheder
Fat sportssproget!
Undgå faldgruberne ved jobsamtalen
Glem din pigeopdragelse og drop selvironien
Nævn aldrig din vægt!
Undgå at lære, hvordan kaffemaskinen fungerer!
Klæ’ dig til rollen
Sig aldrig chefen imod i andres fravær!
Skaf dig et netværk og brug det!
Skaf dig mere i løn

Kilde: Håndbog for karrierekvinder