"Dronningen af ondskab" ignorerer børnebørn i testamente

Den amerikanske multimillionær Leona Helmsley, som var kendt for en benhård ledelsesstil, stiller en række specielle krav i forbindelse med sin begravelse, ligesom også testamentet vækker forbløffelse.

Hotel- og ejendomsmilliardæren Leona Helmsley har ikke tænkt voldsomt på sit image, da hun skrev sit testamente og nedgjorde sine tanker om den forestående begravelse og hendes gravsted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chip East
Hotel- og ejendomsmilliardæren Leona Helmsley, der i den brede amerikanske offentlighed havde et skidt rygte som en nådesløs, arrogant kapitalist, har ikke tænkt voldsomt på sit image, da hun skrev sit testamente og nedgjorde sine tanker om den forestående begravelse og hendes gravsted.

Mandag døde hun i sit sommerhus i Conneticut, hun blev 87 år. Hun ejede bl.a. via sit og mandens ejendomsselskab Empire State Building.

Leona Helmsley skriver bl.a. i sit testamente, at hun skal begraves med sin guld-vielsesring på - og den må aldrig fjernes. Hun skriver også i testamentet, at hendes gravsten en gang om året skal afsyres eller damp-renses.

En anden kontroversiel ting er, at hun har betinget to af hendes børnebørns arv. De arver mere end 50 mio. kr., hvis de besøger deres fars gravsted en gang, og Leona Helmsley har krævet i sit testamente, at der opsættes en registrerings-bog ved mausoleet, så det kan bevises, at børnebørnene dukker op.

Men det var ikke alle børnebørnene, der fik del i arven. To af børnebørnene får ingenting "hvilket skyldes årsager som de udmærket selv er klar over", som hun skriver i testamentet.

Hendes hund derimod, som hedder Trouble, arver 12 millioner dollar.