DONGs stærke kvinde i Tyskland

Hun har været med til at bygge flere af DONGs udenlandske vindforretninger. Nu skal Trine Borum Bojsen som tysk vindchef stå i spidsen for selskabets største investering til dato.

Trine Borum Bojsen skal stå i spidsen for DONGs vindaktiviteter på det tyske marked. Foto: Frank Rumpelhorst Fold sammen
Læs mere
DONG Energy tror på havvind. Og selskabets øverste ledelse tror så meget på 45-årige Trine Borum Bojsen, at hun nu skal stå i spidsen for energiselskabets til dato største investering i netop havvindmøller.

Tidligere på ugen meldte DONG ud, at man investerer 16,4 mia. kroner i de to havvindmølleparker Gode Wind 1 og 2 i den tyske Nordsø. Investeringsbeslutningen falder sammen med uro om støtten til havvind i både Tyskland og Storbritannien, og DONG signalerede dermed klart, at man både tror på markedet og vil det.

Nu skal der eksekveres på den tyske investering, og forrest i den kamp står Trine Borum Bojsen. Selv om stillingen som tysk vindchef er ny, er det tyske marked det ikke. Trine flyttede allerede til Tyskland for et år siden med sin mand og sine to drenge på 10 og 13 år, og for flere år tilbage var hun med til at åbne og udvikle DONGs kontor i Tyskland.

Trine Borum Bojsen er civilingeniør af uddannelse, og de første 13 år af sin karriere arbejdede hun for selskabet Grontmij/Carl Bro. Gennem et konsulentjob for DONG kom hun i kontakt med selskabet, og på den måde blev Trine i 2008 ansat som projektudvikler i energikoncernen.

Undervejs har hun arbejdet tæt sammen med Steffen Andersen, der indtil for nylig var hendes chef i afdelingen Environment and Consent, hvor de bl.a. tager sig af miljøgodkendelser. Steffen ville gerne fortælle en sjov eller skæv historie om Trine Borum Bojsen.

»Men hun har ikke lavet nogen store brølere eller et eller andet sjovt på kopimaskinen til julefrokosten. Hun har holdt meget ren sti,« forklarer han.

Steffen Andersen beskriver Trine som energisk, udadvendt og tilstedeværende. Og hvis han alligevel skal fortælle en anekdote, fremhæver han, at da Trine en dag skrev »gå tidligt« i kalenderen, betød det klokken 17. Hun arbejder med andre ord meget og hårdt.

De evner får Trine Borum Bojsen også brug for på det tyske marked, hvor hun nu får det overordnede ansvar for opførelsen af i alt tre tyske havvindmølleparker. Dels Gode Wind 1 og 2, og endelig parken Borkum Riffgrund 1, som DONG allerede har været undervejs med i et år.

Den nye vindchef vurderer selv, at det måske kan være en udfordring at være kvinde og sidde for bordenden i Tyskland. Men ifølge Steffen Andersen er det lige præcis en person som Trine Borum Bojsen det tyske kontor har brug for. Hun er nemlig en solid garant for the DONG way, siger han.

Når hun ikke arbejder, bruger DONGs nye tyske vindchef tid sammen med sin mand og sine to drenge. De er ofte aktive sammen, men Harry Potter på sofaen er også et hit. Efter at familien er flyttet til Tyskland, lufter Trine ikke cyklen så ofte som tidligere. Men hun løber for at nulstille hjernen, og inden længe skal hun både på en tennis- og en skiferie med familien.