DONG-chef tabte magtkamp til »Barylen«

IR-chefens dramatiske og overraskende exit skyldes nederlag til ukendt, men meget magtfuld, chef i DONG.

En tabt magtkamp til Jakob Buriel Poulsen vurderes at være en af hovedårsagerne til, at den respekterede IR-chef Michael Steen-Knudsen er færdig i DONG ganske kort tid før den altafgørende børsnotering.

Jakob Buriel Poulsen er nærmest totalt ukendt i offentligheden, men han sidder på en solid position i DONG. Det er en mand koncernchef Anders Eldrup og den øvrige topledelse lytter til. Han var således med i hele spillet om fusionen mellem fem energiselskaber til DONG Energy.

Når der i de indre korridorer i energiselskabet bliver talt om, hvem der bestemmer og er en central figur, dukker navnet Jakob Buriel Poulsen, ofte op.

Senior vicepresidenten, der går under navnet »barylen« er en mand, koncernchef Anders Eldrup har fuld tillid til, lytter til og normalt ikke tør sætte på plads, oplyser kilder med indgående kendskab til DONG.

Anders Eldrup har en fortid som departementschef i Finansministeriet. Folk fra Energistyrelsen, fra Finansministeriet, som sidder på aktierne i DONG, og folk fra Økonomi- og Erhvervsministeriet, der har DONG som ressortområde, har Anders Eldrup hentet ind som chefer til DONG.

En af dem er Jakob Buriel Poulsen, og det var hans afvisning af at aflevere en medarbejder - som havde søgt og fået en stilling hos Michael Steen-Knudsen efter IR-chefens ønske - der var dråben, der fik bægeret til at flyde over hos investorchefen. Anders Eldrup greb ikke ind og omgjorde beslutningen om Buriel Poulsens afvisning på flytningen af medarbejderen, inden investorchefen havde sagt op.

Jakob Buriel Poulsens' medarbejder bliver grotesk nok alligevel ansat hos Michael Steen-Knudsen frem til hans farvel om fire måneder.

Direktøren for forretningsudvikling, Jakob Buriel Poulsen, der bl.a. varetager DONGs opkøb af virksomheder, olie- og gasfelter og strategien, er en stærk mand. Derfor peger meget på, at Jakob Buriel Poulsens' blokering for at aflevere en mand til Michael Steen-Knudsen, fik investorchefen til at sige:

"Nu er det nok".