Don Ø´s IT-firma dropper dyre BMWér

Flemming Østergaard er storaktionær I Comwir, hvor bestyrelsesmedlem siger til ledelsen, at de ikke må køre i for dyre biler.

Den adm. direktør og en række ledende medarbejdere hos IT-distributøren Comwir fra Brøndby har fået den klare melding fra bestyrelsen, at det ikke er passende at køre rundt i nogle af de helt store BMWér.

Det skriver IT-avisen Computer Reseller News på sin hjemmeside www.crn.dk.

Flemming Østergaard er storaktionær i Comwir, efter at han ad to omgange har skudt cirka 20 mio. kr. i det ambitiøse selskab, der i første regnskabsår tabte næsten hele den indskudte kapital på 25 mio. kr., så investorerne med Flemming Østergaard i front måtte skyde ekstra kapital ind.

Flemming Østergaard er bestyrelsesformand og er efter den seneste kapitaludvidelse storaktionær i selskabet med en ejerandel omkring de 50 pct.

Comwir har tilsyneladende kunnet tiltrække dygtige og tunge folk fra IT-industrien, bl.a. ved at forsyne dem med en flot firmabil-ordning. Ifølge www.crn.dk kører bl.a. den adm. direktør Jacob Thye rundt i BMWs 12cylindrede topmodel, en 760 Li. Men efter påtale fra investorerne er den nu skiftet ud til en noget mere ydmyg BMW 3-serie.

Til IT-avisen siger bestyrelsesmedlem og aktionær Lars Blaunsfeldt fra IndustriUdvikling, at man har bedt ledelsen skrue ned for brugen af de smarte biler.

"...selvfølgelig er det ikke så smart at køre i meget store biler, når man bor i Danmark. Det var gået i Tyskland, men det går ikke i Danmark. Det har de også fået at vide. Og spørg Jakob Thye hvilken bil han kører i i dag,« siger Lars Blaunsfeldt.

Jakob Thye bekræfter, at hans valg af firmabil er blevet betegnet som et uheldigt signal i forhold til janteloven. Han mener dog ikke, at virksomhedens firmabilsordning er dyr i forhold til andre selskabers tilsvarende ordninger.

»Nogen vælger at bruge en del af deres løn på en ordentlig bil. Jeg er vild med biler og vil gerne køre i en ordentlig en af slagsen. Hvor andre hellere vil have penge til rødvin og god mad, vil jeg hellere have en god bil. Derfor skifter jeg den ud hvert halve år, sådan har jeg altid gjort,« siger Jakob Thye til crn.dk.

Normalt er Flemming Østergaard ellers en flittig bekæmper af janteloven, og det kan set udefra undre, at en virksomhed, hvor han er storaktionær og bestyrelsesformand, vælger at bede medarbejderne om at skrue ned for anskaffelsen af dyre BMWér med den begrundelse, at den slags gør man i Tyskland - og ikke i Danmark.