Don Øs Fitness dk fjerner forhadt binding

Flemming Østergaards motionscentre følger i sporet på konkurrenten FitnessWorld ved at fjerne forhadte og kritiserede medlemsbetingelser.

Motionscentrene i kæden Fitness dk fjerner nu den forhadte bindingsperiode, så det bliver nemmere for kunderne at slippe ud af centrene igen. Fitness dk og andre motionscentre er i flere omgange blevet kritiseret for uigennemskuelige priser og lange bindingsperioder. Det tager Fitness dk nu livtag på, men det har den anden store kæde FitnessWorld allerede gjort.

Flemming Østergaard, der også kaldes Don Ø, er bestyrelsesformand for det børsnoterede Parken Sport & Entertainment, der ejer Fitness dk. Han påpeger, at der bliver slækket på bindingsperioden for at få flere til at dyrke motion.

»Der er mange, der ikke melder sig ind i et fitnesscenter, fordi de ikke vil bindes for et år. Bindingsperioden er også en af de ting, vi ind i mellem er blevet kritiseret for. Nu har vi så efter moden overvejelse valgt at sige: okay, så er der ikke nogen bindinger,« siger Flemming Østergaard.

Han afviser, at ændringerne sker på grund af kundeafgang til konkurrenter, der ikke har bindingsregler.

»Vi har ikke tabt markedsandele. Vi fjerner bindingsperioden i forventning om at få endnu flere kunder,« siger Flemming Østergaard.

Ifølge bestyrelsesformanden har Fitness dk en markedsandel på 27 procent. Kæden er ved at blive udvidet med en håndfuld centre, så det totale antal kommer op på 38.

Efter strategiændringen kommer et deltidsmedlemskab hos Fitness dk til at koste 249 kroner. Til sammenligning koster et fuldt medlemskab hos FitnessWorld 199 kroner.