Don Ø skal arbejde med sine bløde sider

Mere sårbarhed Don Ø og mindre pruttepude Martin Thorborg. Det er konklusionerne af en personlighedstest af FCK-bossen og Jubii-stifteren.

Foto: Lars Helsinghof
Det er ledelsescoach Flemming Christensen fra firmaet THINK ABOUT IT, der har set nærmere på Flemming Østergaard og Martin Thorborg og deres mennesketype for magasinet Lederne. De to lederfigurer har dog ikke personligt medvirket i en test.

Flemming Christensen coacher danske ledere ud fra en tro på, at der findes ni personlighedstyper blandt mennesker - det såkaldte enneagram.

Type 1 er for eksempel den grundige og korrekte type, der kan virke rigid, mens type 6 er trofast og ihærdig, men kan blive for overforsigtig.

Flemming Østergaard får prædikatet en klassisk ”8’er” af direktør i THINK ABOUT IT, Flemming Christensen. Det skriver magasinet Lederne, som udgives af Ledernes Hovedorganisation.

”8’erens motiv er, at der ikke skal være nogen eller noget, der bestemmer over mig. Det kan være supercharmerende, men kun hvis det ikke overdrives,” siger Flemming Christensen til Lederne.

For at være en alsidig leder, der kan motivere alle de forskellige personlighedstyper, som medarbejderne er, bør Flemming Østergaard, derfor nedtone sine dominerende og handlekraftige tilbøjeligheder til fordel for de mere bløde sider, lyder rådet.

”Han skal ikke droppe sine målrettede færdigheder, men supplere dem med empati og evnen til at bede om hjælp,” siger Flemming Christensen, der dog mener, at Østergaard allerede er ret god til det.

Opdateret den 29. august kl. 13.30: I går skrev vi på Business.dk, at Flemming Østergaard og Martin Thorborg selv havde deltaget i personlighedstesten. Det var en misforståelse. De er blot blevet vurderet ud fra deres offentlige fremtræden.

Drop pruttepuderne
Jubii-stifter Martin Thorborg er en type 7, der er idérig og humørfyldt, men kan komme til at virke for useriøs og overfladisk på omgivelserne, ifølge personlighedstesten.

”Han er meget karismatisk, og det er alle tiders at bygge en virksomhed på, men det kan ikke være båthorn og pruttepuder det hele,” siger Flemming Christensen om martin Thorborg til Lederne.

Hvis ledelsesstilen bliver for ensidig risikerer man, at man kun får en op til en tredjedel af medarbejderne med sig, og derfor er det vigtigt som leder at kende de forskellige personlighedstyper, pointerer han.

Chefkonsulent i Ledernes Hovedorganisation Steen Ancher Jensen mener, at ledere kan have god gavn af personlighedstests, men at man ikke skal lade en enkelt test stå alene.