Don Ø kan komme i grimt selskab

Hvis Flemming Østergaard bliver kendt skyldig i kursmanipulation, kan han miste retten til at drive virksomhed. Den dom er tidligere blevet fældet over en række danske erhvervsfolk i den mere dyster kategori.

Flemming Østergaard kan miste retten til at drive virksomhed i Danmark, hvis han kendes skyldig i kursmanipulation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Flemming Østergaard kan risikere at sige farvel til mindst ti virksomheder, som han arbejder for i dag.

Det bliver konsekvensen for Parkens tidligere formand, hvis Bagmandspolitiet får medhold i det, der kan blive danmarkshistoriens største sag om kursmanipulation.

Overfor Berlingske Business fortæller vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet i dag, at de vil forsøge få Flemming Østergaard frakendt retten til at deltage i ledelsen af erhvervsvirksomheder i Danmark og i udlandet.

Berlingske Business har gennemgået Østergaards mange bestyrelsesposter, og det står klart, at han bliver hårdt ramt, hvis han dømmes skyldig i retten. Østergaard bliver tvunget ud af en bred vifte af virksomheder inden for rejse-, film- og underholdningsbranchen, ligesom han må opgive et software-firma og et selskab, der leaser biler.

Hvis det sker, er han ikke den første i dansk erhvervsliv. En lang række erhvervsfolk, der har ageret på den forkerte siden af lovgivningen, er ligeledes blev i dømt denne straf.

Helt aktuelt er den bedrageridømte tidligere direktør for IT Factory Stein Bagger netop i disse dage for retten for at have overtrådt reglerne om at drive virksomhed.

Se listen over de danske erhvervsfolk, der har mistet retten til at drive virksomhed: